Click-click! Mouse-ul, la 40 de ani


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 02:54
Data publicarii: Miercuri 10 Decembrie 2008 00:00
Categorie: Stiri externe
mouse

Mouse-ul de calculator a implinit 40 de ani, fiind lansat pe 9 decembrie 1968 de catre inovatorul in domeniul tehnologic Douglas Engelbart, primul care l-a utilizat pentru a demonstra noi modalitati de lucru cu computerele.


Primul mouse pe care Engelbart l-a folosit in cadrul unei demonstratii, la Fall Joint Computer Conference (FJCC), era realizat din lemn si avea un singur buton. Numeroase dintre tehnologiile prezentate in cadrul evenimentului respectiv au inspirat crearea de hardware si software utilizate actualmente pe scara larga.

Evenimente speciale de celebrare a celei de-a 40-a aniversari a mausului sunt prevazute in California, numerosi cercetatori aflati in spatele modelelor demonstrative originale reunindu-se pentru a marca sarbatoarea.

Mouse-ul, construit de Bill English, l-a ajutat pe Engelbart sa demonstreze modul in care fisierele text puteau fi unite, decupate, copiate si replicate, precum si noi metode de utilizare a retelelor de computere, pentru a colabora la diverse proiecte sau pentru a co-edita documente.

Rulifson s-a alaturat grupului pe care Engelbart l-a adunat la Stanford Research Institute din California, dupa ce s-a intâlnit cu acesta in 1965.

Engelbart vroia sa faca in asa fel incât computerele sa fie un ajutor care sa potenteze inteligenta umana si sa le permita utilizatorilor sa opereze mai eficient si mai productiv.
Demonstratia din 1968 a utilizat un sistem computerizat numit NLS, dezvoltat pentru a pune ideile avangardiste la acel moment in forma practica.

Sursa: Pro TV

Tags: mouse, 40 ani, computer,

IBM vrea sa creeze un computer cu un creier de pisica
Pentru
VIDEO PROTVPLUS.RO