Cine este, de fapt, "mireasa jihadista", femeia care a intocmit lista neagra a Statului Islamic. Cui apartin cele 76 de nume

12-05-2016 10:18


mireasa jihadista

O britanica de religie islamica, supranumita "Doamna Jihadista", a vorbit pentru prima data de cand Statul Islamic a publicat o lista detaliata a pilotilor americani de drone si a cerut asasinarea fiecaruia.

Sally Jones si-a schimbat numele in Umm Hussain Britaniyah cand s-a alaturat ISIS si ea este cea care i-a ajutat pe jihadisti sa intocmeasca lista cu numele si adresele a 76 dintre cei mai proeminenti piloti americani, relateaza Daily Mirror

Documentul le cere in mod expres extremistior sa ia masuri impotriva pilotilor si "sa ii ucida in orice loc, sa le bata la usi, sa ii injunghie, sa ii impuste in cap sau sa le puna bombe".

Pilotii de drone sunt descrisi de jihadisti drept "barbati lasi, care ataca soldatii Statului Islamic cu console si joystick-uri".

Femeia care a facut lista neagra a Statului islamic este o britanica al carei sot, Junaid Hussain, liderul hackerilor din gruparea terorista, a fost ucis anul trecut, intr-un atac cu drona.

Sally Jones foloseste conturi false de Twitter pentru recrutari si nu are voie sa stea de vorba cu barbati, decat prin intermediari de sex masculin.

"Am fost catalogata drept o terorista si o amenintare globala de catre Statele Unite, dar cu toate acestea am un cont de Twitter de sase luni si toata Administratia SUA nu a observat, nici nu s-a obosit sa ma gaseasca", a declarat ea, potrivit Daily Mirror.

Jones a mai facut o afirmatie alarmanta: sustine ca Statul Islamic a infiltrat un spion in Ministerul Apararii britanic, care ii va ajuta pe teroristi sa se infiltreze in Regatul Unit si SUA.

Ministerul Apararii nu a comentat insa pe marginea acestor afirmatii.

Sursa: Daily Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO