Cine este atacatorul de la liceul din Texas. Tânărul de 17 ani a folosit armele tatălui și urma să se sinucidă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 18 Mai 2018 22:44
Categorie: Stiri externe
shooter SUA Dimitrios Pagourtzis

Principalul suspect în cazul atacului armat de vineri, de la un liceul din orașul american Santa Fe din Texas, a fost identificat.

Este vorba despre un tânăr de 17 ani, identificat drept Dimitrios Pagourtzis, potrivit unor surse din domeniul securității.

Informația a fost conirmată și de reprezentații ținutului Galveston, pentru Houston Chronicle. El a fost reținut de autorități la scurt timp de la atac. Totodată, un alt tânăr a fost reținut, fiind bănuit că ar fi complicele acestuia.

Pagourtzis postase recent pe rețelele de socializare imagini cu un tricou personalizat pe care apărea mesajul „Născut să ucid”, scrie CNN. Fotografia a fost postată în 30 aprilie.

Ca urmare a atacului, 10 persoane au murit, dintre care 9 elevi și un profesor, iar cel puțin 12 au fost transportate la trei spitale din zonă.

Într-o conferință de presă, guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a precizat că autoritățile au descoperit din jurnalul tânărului că urma să se sinucidă după atac.

„Deținem deja informații din jurnalul pe care atacatorul îl ținea pe computerul său și pe telefon, din care reiese nu doar să comită atacul armat, ci să se și sinucidă după aceea. Așa cum probabil știți, s-a predat și a admis că nu a avut curajul să se sinucidă”, a spus Greg Abbott, conform CNN.

Totodată, guvernatorul Texasului a mai spus că Dimitrios Pagourtzis a folosit în atac o pușcă și un revolver de calibru 38.

„Niciuna dintre arme nu era deținută legal de atacator. Nu avem informații dacă tatăl acestuia știe că fiul i-a luat armele”, a mai spus Abbott.

Atunci când a pătruns în școală, Dimitrios Pagourtzis purta un trench, sub care a ascuns pușca, a precizat polițistul Dan Patrick. Potrivit poliției din Comitatul Galveston, tânărul este reținut pentru crimă și nu i se permite achitarea unei cauțiuni.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO