Cinci insule artificiale! Proiectul imobiliar gigant al chinezilor

Ultima actualizare: 05-05-2012 21:37

China promite ca peste 5 ani va da in folosinta un proiect imobiliar gigantic. Un oras de vis, cu vile ale caror preturi variaza intre 300.000 si 60 de milioane de dolari!

Si asta nu e totul. Norocosii locuitori vor avea la dispozitie dotari de exceptie, precum cel mai mare parc acvatic din Asia sau cea mai mare partie de schi de interior.

Proiectul se numeste simplu, dar sugestiv - "Lumea". Mai exact, prevede 5 insule artificiale, botezate cu numele continentelor si legate intre ele de replici ale celor mai faimoase poduri din lume. In mijlocul lacului, va trona un hotel de 7 stele, alaturi de cea mai mare partie artificiala si cel mai intins parc acvatic din Asia.

Chinezii sustin ca au nevoie de 5 ani ca sa transforme cele 20 de hectare alocate intr-un paradis imobiliar la sud de Beijing. Deocamdata, lucrarile se concentreaza pe zona botezata "America de Nord."

Pentru o singura resedinta ar trebui sa va prisoseasca 60 de milioane de dolari.

Sa ne amintim de Dubai cu partia sa de schi, hotelurile fabulos de luxoase si, mai recent, o criza cu o nota de plata care nu mai necesita niciun comentariu - 10 miliarde de dolari, oferiti emirului din Dubai de verii sai mai bogati si mai prudenti din Abu Dhabi.

Chiar daca oficialii comunisti insista ca avantul economic este stabil, economistii ca nu e asa. Chiar de anul viitor, sustin ei, China ar putea fi lovita de o recesiune cu atat mai dureroasa, cu cat sumele investite acum depasesc capacitatea reala de plata a Beijingului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO