Mistere din istoria aviatiei. Cinci avioane care nu au fost gasite niciodata sau au fost descoperite tarziu dupa prabusire

Dată publicare: 14-03-2014 10:43
Dată actualizare: 17-03-2014 06:57


Super Constellation

Avionul MH370 al Malaysia Airlines este cel mai recent dintr-o serie de aeronave care au disparut si ale caror epave au fost gasit foarte tarziu sau, in unele cazuri, nu au fost gasite niciodata.

In 1937, Amelia Earhart a fost prima femeie pilot care a traversat, singura, oceanul Atlantic. In acelasi an, ea a incercat un nou record: primul zbor solitar in jurul lumii. Din pacate, avionul ei, un Lockheed Electra a fost declarat disparut deasupra oceanului Pacific. Desi o echipa de cercetatori a sustinut in 2013 ca a gasit ramasitele avionului langa o insula din Pacific, nu toti istoricii cred ca acestea sunt cele adevarate.

Amelia Earhart

In 1962, un avion Lockheed Super Constellation, care efectua un zbor pentru armata americana, a disparut deasupra oceanului Pacific. Pentru gasirea epavei a fost mobilizata cea mai mare echipa de cautare, din care au facut parte 48 de avioane si 8 vase, care au acoperit o suprafata de 200.000 de mile patrate. Nu a fost gasita nicio urma a epavei.

Super Constellation

In 1947, Un avion al British Airways care zbura de la Buenos Aires catre Chile s-a prabusit in muntii Anzi. Toti cei 11 pasageri au murit. In anul 1998, epava a fost gasita intr-un ghetar.

Muntii Anzi

In 1972, un zbor al fortelor aeriene uruguaiene, care avea la bord 45 de persoane, printre care se aflau si jucatorii din Nationala de rugby, s-a prabusit in Anzi. 27 de pasageri au supravietuit prabusirii, insa 8 au fost omorati de o avalansa.

Cei 16 supravietuitori au fost gasiti dupa 72 de zile, timp in care s-au hranit cu cadavrele pasagerilor morti.

Resturi ale zborului Air France 447

In 2009, un zbor Air France, de la Rio la Paris, a disparut deasupra Atlanticului. Dupa cinci zile, au fost descoperite mai multe parti ale fuselajului, in ocean. Raportul, publicat dupa 3 ani, a concluzionat ca prabusirea s-a datorat unui cumul de erori umane si probleme tehnice.

Sursa: Washington Post


VIDEO PROTVPLUS.RO