Cele mai noi tendinte in materie de mobila, la Koln! Se poarta stilul eco

20-01-2010 00:00

Viitorul este cu siguranta eco si in cazul decoratiunilor interioare sau in cel al mobilei. Iar dovada vie este un salon international deschis la Koln.

Multi dintre expozanti s-au intrecut in propuneri care mai de care mai prietenoase cu mediul inconjurator. De la paravane artificiale din bete de bambus pana la mese cu un aer rustic din lemn masiv.

Designerii nu au facut insa rabat la un singur capitol: creativitate.

De cand a aparut criza sunt preferate, se pare, spatiile deschise. Liniile de separare dintre bucatarie, living sau chiar dormitor sunt aproape inexistente. Sunt delimitate cu ajutorul unor paravane sau chiar corpuri suspendate.

Mobila masiva pare sa fie inlocuita, treptat, cu una mult mai practica. Dar si mai vesela, insista producatorii, care au introdus accente de culoare in creatiile lor. Astfel, mini-cutii postale din metal sau lemn pot deveni spatii de depozitare, iar pernele si canapelele par niste pietre imense. Iar cum lumina dicteaza de multe ori atmosfera intr-o locuinta, in materie de veioze si lampi, exista de toate pentru toti. De la candelabre masive din cristal pana la cele moderne, o adevarata explozie controlata de lumina.

Considerat o trambulina de lansare pentru tinerii designeri cu viziune, Salonul International din Koln se va incheia peste 5 zile. Pana atunci insa, organizatorii spera ca peste 150.000 de vizitatori sa le treaca pragul.

Tags: mobila,


VIDEO PROTVPLUS.RO