Cel mai mare tunel folosit pentru droguri, descoperit intre Mexic si SUA. Traficantii l-au ascuns cu un cos de gunoi

tunel droguri

Tone de cocaina si marijuana au fost descoperite intr-un tunel sapat la cativa metri adancime, intre Tijuana si San Diego.

Agentii americani au descoperit un tunel de 800 de metri, echipat cu lift, dar si cu scari, plin ochi cu cantitati uriase de droguri. Acesta era folosit pentru a transporta drogurile din Mexic si pana in California, unde capatul tunelului era acoperit cu un cos de gunoi, relateaza The Guardian.

Acesta este al treisprezecelea tunel de acest gen descoperit la granita dintre Mexic si California, din 2006 incoace. Cel descoperit recent avea o latime de doar un metru, insa este impresionant cum traficantii au reusit sa il sape pe o distanta atat de mare - 800 de metri.

Autoritatile au declarat ca acest tunel este neobisnuit pentru ca era folosit pentru traficul de cocain, nu doar de marijuana, cum se intampla de cele mai multe ori in aceste cazuri. Tunelul mai avem un sistem de sine si ventilatie, conform The Guardian.

Citește și
evadare Guzman
Momentul in care "El Chapo", lordul drogurilor, a evadat din celula sa, surprins de camere. Filmarea a fost facuta publica
REPORTAJ. Ce nu spune ministrul Sorin Grindeanu despre Autostrada Sibiu – Pitești. Statul român n-a plătit încă nici un leu despăgubiri cetățenilor expropriați: „Ne trombonesc!”

Liftul, in care incapeau 8 sau 10 persoane, a fost localizat intr-o casa din Tijuana si era acoperit cu multe saltele, iar celalalt capat dadea intr-un depozit din San Digeo, unde iesirea era acoperita cu un cos de gunoi. O avocata de la o firma de avocatura care are sediul langa depozit spune ca chiriasii se mutassera de un an aici, unde conduceau o afacere cu lemn si paleti. "Aduceau si descarcau paleti de lemn pe care ii vindeau foarte ieftin" a declarat aceasta.

"Este o gaura de iepure, este incredibil modul in care l-au sapat, este ingenios. Cred ca este complet diferit fata de toate cele pe care le-am vazut pana acum" a declarat Laura Duffy, procurorul districtului California. Mai multi, autoritatile sunt de parere ca acesta este cel mai mare tunel cu droguri intre Mexic si SUA.

Autoritatile urmareau respectivul depozit inca din toamna anului trecut, dupa ce vamesii au declarat ca au suspiciuni ca in zona se petrec activitati ilegale cu droguri. Sase oameni au fost arestati pentru trafic de droguri, dintre care doi erau cetateni cubanezi, trei erau mexicani si unul era de origine americana.

Conform autoritatilor, in tunel erau ascunse aproximativ 7 tone de cocaina si marijuana.
 

Articol recomandat de sport.ro
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Rusia lui Putin, ca URSS! Decizia luată de televiziunea de stat rusă cu privire la Jocurile Olimpice de la Paris
Citește și...
"Al Capone e mic copil pe langa El Chapo". Gafa care a dus la arestarea celui mai redutabil traficant de droguri din istorie

Baronul mexican al drogurilor, Joaquin El Chapo Guzman, fugar de sase luni, a ajuns din nou in arest. Americanii fac mari presiuni asupra guvernului mexican sa obtina extradarea lui Guzman.

Momentul in care
Momentul in care "El Chapo", lordul drogurilor, a evadat din celula sa, surprins de camere. Filmarea a fost facuta publica

Lordul drogurilor Joaquin "El Chapo" Guzman din Mexic s-a plimbat de mai multe ori intre pat si zona in care se afla toaleta, inainte de a evada din celula sa.

Un tunel
Un tunel "sofisticat" folosit pentru trafic de droguri a fost descoperit intre Mexic si SUA

Autoritatile americane si mexicane au anuntat ca au descoperit un nou tunel "sofisticat" care trece pe sub frontiera, destinat transportului drogurilor intre Mexic si Statele Unite, relateaza AFP.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea". Când vor fi prezentate măsurile fiscale

Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat, vineri, că pe 1 septembrie va fi prezentat un plan de reducere a cheltuielilor fiscale care nu va presupune şi mărirea TVA sau creşterea contribuţiilor sociale.

Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta
Viktor Orban se implică în problema aderării complete a României la Schengen. Promisiunea făcută de liderul de la Budapesta

Tema întrării României în spațiul Schengen, pe cale terestră, a fost reluată, cu prilejul vizitei premierului maghiar, Viktor Orban, în România.

Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO
Atmosferă de poveste la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Show total pe Sena | GALERIE FOTO

A sosit ziua cea mare. Ziua pentru care Franţa se pregăteşte de ani buni, pentru ca Parisul să găzduiască ceea ce se vrea a fi cea mai grandioasă ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice.