Cea mai sofisticata masina din lume, defectata de motorina: cum a ramas Obama fara "Bestie"


Ultimul update: Duminica 24 Martie 2013 07:16
Data publicarii: Joi 21 Martie 2013 09:27
Categorie: Stiri externe
Masina lui Barack Obama in Israel

Cadillac One, una dintre limuzinele blindate ale presedintelui SUA, Barack Obama, s-a defectat in Israel pentru ca a fost alimentata cu motorina in loc de benzina, scrie dailymail.co.uk.


Masina, un Cadillac care are 20 cm de otel in fiecare usa conform Business Insider, fusese adusa in Israel pentru vizita presedintelui american, dar, miercuri dimineata, a fost alimentata cu motorina, desi are motorul pe benzina.

Materialele din care este confectionata masina - titaniu, aluminiu si ceramica - o fac sa fie o "fortareta pe roti", iar geamurile sunt atat de groase, incat un glont abia zgarie suprafata acestora. Cu toate aceste, sofisticata masina a fost "rapusa" de combustibil.

Conform presei israeliene, limuzina a fost alimentata cu motorina si, datorita amestecului cu benzina care mai era in rezervor, a putut pleca de la aeroport dar s-a defectat in drumul spre Ierusalim. Barack Obama nu se afla in masina in momentul incidentului.

Potrivit ziarului The Guardian, o alta limuzina prezidentiala americana a fost adusa din Iordania vecina, unde Obama se va afla peste doua zile.

Masina, supranumita "Bestia", are 5,5 metri lungime, cantareste opt tone si valoreaza 1.5 milioane de dolari. Special construita pentru Obama, limuzina are rezerve proprii de oxigen (activate in cazul unui atac chimic) si cauciucuri cu kevlar (material folosit pentru vestele antiglont), scrie Daily Mail.

Masina presedintelui este complet "sigilata" in cazul unui atac cu arme bio chimice, mai mult, rezervorul de carburanti este izolat cu spuma pentru ca in cazul unei explozii acesta sa ramana intact, sa nu explodeze. In portbagaj se gasesc mai multe flacoane cu oxigen, dar si extinctoare, in cazul izbucnirii unui incendiu, si potrivit unor rapoarte, in masina s-ar afla si o punga cu sange, in cazul in care presedintele este ranit si are nevoie pe loc de transfuzii a relatat anul trecut intr-un material Business Insider.

 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO