Ce sunt "vizele iubirii", venite în ajutorul cuplurilor cu relații la distanță ce au fost afectatate de restricții

15-02-2021 20:30


"Iubirea mișcă sori și stele", spunea Dante Alighieri, dar pentru mii de cupluri, din toată lumea, Ziua îndrăgostiților a fost greu de îndurat.

Pandemia a avut un impact dramatic asupra relațiilor la distanță, din cauza închiderii granițelor.

De un an, criza sanitară și restricțiile au dat peste cap planurile de nuntă, ori de întemeiere a unei familii pentru aceste cupluri mixte.

Ca să poată din nou să se plimbe de mână prin Paris, Beatrice şi Jackson au fost nevoiţi să urnească munţii din loc. 

Beatrice este farmacistă în Franţa, iar Jackson - cântăreţ de operă în Philadelphia - Statele Unite. Se iubesc nespus, dar nu sunt căsătoriţi. Când Europa şi Statele Unite şi-au închis graniţele cu aproape un an în urmă, au rămas blocaţi, fiecare pe continentul lui.

Asta până când guvernul francez s-a lăsat înduplecat că "iubirea nu este turism" şi a creat vize speciale, botezate "vizele iubirii".

Cam ca-n filmul "Green Card", în care personajele interpretate de Gerard Depardieu şi Andy McDowell se antrenează serios să demonstreze guvernului canadian că sunt un cuplu cu vechime.

Doar că dovezile prezentate de Beatrice şi Jackson sunt unele reale, nu inventate, ca-n film.

Cyril Vanier, prezentator CNN: "Iubirea nu este, totuşi, întotdeauna suficient de puternică. Franţa tocmai a suspendat acordarea acestor permise, care le-au permis lui Beatrice şi Jackson să se revadă, din cauza unei noi creşteri a ratei de infectare."


VIDEO PROTVPLUS.RO