Ce scrie presa internațională despre șoferul din România cu numere anti-PSD

31-07-2018 17:02


numere anti-psd

Cazul românului stabilit în Suedia, care și-a înmatriculat mașina personală cu numerele anti-PSD, a ajuns în presa internațională.

BBC NEWS scrie despre ”Poliția română care a confiscat numerele cu mesaj antiguvernamental”, iar AP relatează cazul lui Răzvan Ștefănescu și spune că acesta este cercetat penal pentru plăcuțele de înmatriculare cu mesajul împotriva guvernului.

Cazul nu a trecut neobservat de presa suedeză, țara din care a pornit totul. The Local scrie că ”Românii au declanșat dezbatere pe tema plăcuțelor de înmatriculare suedeze cu mesaj antiguvernamental”.

AP scrie că Poliția Rutieră din România investighează un bărbat pe care îl acuză că a condus ilegal o mașină cu plăcuțe de înmatriculare care reprezintă un slogan obscen, antiguvernamental. Luni, agenția a transmis că bărbatul a rămas fără numere, dar și fără permisul de conducere, după ce a fost condus la secție și informat că a fost declanșată o anchetă penală împotriva lui.

AP mai spune că bărbatul locuiește în Suedia și consideră că acțiunea poliției este ”hărțuire”.

Cazul a sârnit atenția națională în ultimele zile, iar o parte din mass-media din România susține că mașina era autorizată cu plăcuțele respective pentru a fi condusă doar în Suedia - scrie AP, care redă și poziția Ambasadei Suediei în România potrivit căreia numerele de înmatriculare ”sunt valabile pentru călătorie pe întreg teritoriul Uniunii Europeane”.

AP mai spune că bărbatul în vârstă de 45 de ani, care e acuzat că a condus un vehicul neautorizat în țară, riscă o pedeapsă de șase ani de închisoare.

BBC NEWS scrie că un video ce îi arată pe ofițerii poliției rutiere care au luat plăcuțele cu mesajul controversat are peste 1,5 milioane de vizionări pe Facebook.

”Poliția a descris cazul drept "fără precedent" și a invocat o convenție internațională care spune că plăcuțele de înregistrare "se compun fie din cifre, fie din cifre și litere". Plăcuțele domnului Ștefanescu aveau doar litere.

Cu toate acestea, Ambasada Suedeză din România a publicat un mesaj pe Facebook în care spune că numerele sunt legale și valabile în UE”, scrie BBC NEWS.

Publicația mai scrie că posesorul mașinii a spus că a fost oprit în trafic de poliție de 4 ori în două săptămâni.

thelocal.se relatează toată povestea și explică semnificația numărului, adăugând că mesajul este des folosit de protestatarii antiguvernamentali din România.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO