Ce s-ar fi intamplat daca printesa Diana n-ar fi pierit pe 31 august '97?

Ultima actualizare: 15-10-2012 04:47

Cu mai putin de doua saptamani inainte de nunta fiului ei, a aparut o carte pe care multi o considera scandaloasa. Nu atat prin poveste, cat prin momentul ales pentru lansare.
 

Autoarea isi imagineaza ca Lady Di si-ar fi inscenat moartea pentru a duce o viata secreta intr-un orasel din Statele Unite. Scritoarea este acuzata ca vrea sa se foloseasca de nunta printului William pentru a-si face publicitate. Romanul "Povestea nespusa" are ca eroina o printesa care a ales viata linistita si anonima, departe de paparazzi si povara celebritatii.

Monica Ali, autoarea "Povestii nespuse", a declarat: "E o fantezie despre viata de om obsnuit a Dianei, care pentru ea a fost mereu doar o himera. M-am decis sa scriu despre o printesa imaginara, care, ca intr-un basm rasturnat, lasa bogatia in urma pentru a duce o viata obisnuita."

Nu e prima oara cand Monica Ali contrariaza. Desi romanul ei de debut "Brick Lane", din 2004, a primit laude peste laude si s-a transformat intr-un film de succes, trei ani mai tarziu, scriitoarea a fost totusi criticata pentru felul nerealist in care a prezentat viata unei femei musulmane din Londra.

Dickie Arbiter, comentator pe tema regalitatii, e de parere ca: "E cineva care cauta cu disperare un subiect de roman si vine cu ideea tocmai acum, sperand sa-si faca publiciate si sa-si sporeasca vanzarile pe seama nuntii regale".

M-a inspirat printesa Diana, dar momentul lansarii e doar o coincidenta - sustine autoarea. Mai mult - se apara scriitoarea - cartea o prezinta intr-o lumina calda pe Diana si ii pastreaza amintirea vie.

Oricum, incredintandu-i lui Kate inelul de logodna cu safir, care a fost candva al mamei sale, William a reinviat amintirea Dianei, provocand inevitabile comparatii intre viitoarea lui sotie si ce care a fost "printesa inimilor".


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO