Ce rol a avut fundația lui Bill Gates la începutul pandemiei. "A fost foarte important că am făcut asta"

Dată publicare: 23-04-2021 15:04
Dată actualizare: 23-04-2021 15:10


cross gandul bill gates

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat pentru Sky News că lumea nu a fost pregătită pentru această pandemie așa cum ar fi trebuit să fie, dar vaccinurile ne vor ajuta să revenim la o anumită normalitate.

El a dezvăluit, de asemenea, modul în care fundația Bill și Melinda Gates a ajutat la mobilizarea resurselor pentru a juca un rol în controlul pandemiei.

„Pe măsură ce pandemia a lovit ne-am dat seama că aceasta era o problemă globală și că trebuie să gestionăm resursele globale și, în special, Marea Britanie, Franța și Germania au venit împreună cu alți actori precum OMS și fundația noastră", a spusBill Gates.

„CEPI (Coaliția pentru Inovațiile de Pregătire Epidemică) a fost acolo pentru a face cercetări pentru dezvoltarea vaccinului; GAVI (Vaccine Alliance, un parteneriat public-privat global de sănătate cu scopul de a spori accesul la imunizare în țările sărace) pentru a cumpăra vaccinuri; Fondul Global pentru terapii și oxigen. inclusiv oxigenul. Și asta este ACT-A - este nevoie de toate resursele și coordonare la nivel global”, a adăugat el.

ACT-A este o alianță globală de corpuri care coordonează furnizarea de teste, tratamente și vaccinuri în întreaga lume.

CEPI a fost fondată de Fundația Bill și Melinda Gates, care este și partener al celorlalte organizații menționate de cofondatorul Microsoft.

"A fost foarte important că am făcut asta, pentru că nu ne-am pregătit pentru această pandemie așa cum ar fi trebuit. Am învățat din mers, dar aș spune că vestea bună este că parțial din cauza eforturilor ACT-A, parțial din cauza banilor SUA pentru cercetare și dezvoltare, avem vaccinurile și va veni sfârșitul acestei pandemii", a mai declarat el.

Sursa: Sky News


VIDEO PROTVPLUS.RO