Carnagiu în Mali. Cel puțin 15 jandarmi au fost uciși de o grupare jihadistă

Ultima actualizare: 26-01-2020 15:06
jandarmi
Getty

Cel puţin 15 jandarmi au fost ucişi duminică în Mali într-un atac atribuit jihadiştilor într-o regiune din centrul ţării.

Un ales local a precizat că "teroriştii", termen prin care autorităţile desemnează grupările jihadiste, au descins pe motociclete şi foarte bine înarmaţi în tabăra militară de la Sokolo, în regiunea Segou.

„E un adevărat haos. Tot materialul militar a fost sustras", a spus o sursă umanitară locală după retragerea presupuşilor jihadişti, potrivit Agerpres.

Zone din centrul şi nordul Mali se confruntă cu regularitate cu erupţii de violenţă şi de atacuri în urma loviturii de stat militare din 2012 prin care grupări rebele separatiste şi mai apoi militanţi afiliaţi reţelei Al-Qaeda au preluat controlul asupra regiunii.

Operaţiuni militare franceze şi africane, alături de eforturi ale armatei maliene i-au alungat pe militanţi şi au restabilit controlul guvernamental pe plan local, dar activităţile rebelilor şi operaţiunile militare continuă în alte regiuni, în ciuda semnării a diferite acorduri de pace.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO