Cannes 2015. Catherine Deneuve si Natalie Portman au stralucit pe covorul rosu, la deschiderea celui de-al 68-lea festival

14-05-2015 08:21


Cel de al 68-lea festival de film de la Cannes s-a deschis cu un omagiu adus reprezentantelor sexului frumos.

Femeia, actrita, este simbolul iubirii pe care se sprijina cinema-ul, a spus maestrul de ceremonii, actorul Lambert Wilson. Cu putin timp inainte, Isabella Rossellini, Naomi Watts, Natalie Portman, dar si Catherine Deneuve, icoana cinematografului francez, au stralucit pe covorul rosu.

Julianne Moore, intr-o rochie neagra cu paiete, si Naomi Watts, intr-o somptuoasa tinuta gri, au ridicat inca de la inceput stacheta in materie de aparitii pe covorul rosu. N-au fost mai prejos nici Sienna Miller sau Natalie Portman, care au optat pentru culori primare, albastru, respectiv rosu.

Festivalul a fost deschis cu proiectia filmului "La tete haute", despre un tanar delincvent, ajutat de justitia pentru minori. Catherine Deneuve interpreteaza rolul unui judecator pentru copii.

Catherine Deneuve, actrita: "Mi se pare interesant ca un mare festival international ca cel de la Cannes se deschide cu o pelicula care este mai degraba un film de autor, decat un film pentru publicul larg".

Faptul ca festivalul a inceput cu un asemenea film "e un raspuns la un an atat de dificil pentru Europa si Franta" - a spus Catherine Deneuve, referindu-se la atentatele din ianuarie, de la Paris, comise de tineri de varsta eroului din "La tete haute", interpretat de Rod Paradot.

Fratii-regizori, americanii Joel si Ethan Coen, prezideza juriul, din care mai fac parte actrita spaniola Rossy de Palma, cea franceza Sophie Marceau si britanica Sienna Miller.

"Juratii" trebuie sa ajunga la un consens asupra filmelor care le sunt pe plac, nu sa se transforme in "critici de cinema" - a marturisit Joel Coen. Intrebat ce parere are despre generalizarea vizionarii filmelor pe Internet, Joel Coen a raspuns, ironic, reformuland intrebarea.

Joel Coen, co-presedinte al juriului: "Adica ce parere avem despre cei care se uita la "Lawrence al Arabiei" pe iPhone?"

VIDEO PROTVPLUS.RO