Camera Reprezentanţilor va dezbate miercuri impeachment-ul împotriva lui Trump

Ultima actualizare: 11-01-2021 17:28

Articolul pentru demiterea şi punerea sub acuzare (impeachment) a preşedintelui republican în exerciţiu al SUA, Donald Trump, va ajunge miercuri la vot în plenul acestei camere şi acesta va trece.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Comitetului pentru regulamente din Camera Reprezentanţilor a SUA, conform Reuters.

”Este important să acţionăm şi este important să acţionăm într-o manieră foarte serioasă şi deliberative. Ne aşteptăm să ajungă la vot miercuri. Şi mă aştept să treacă”, a declarat la postul CNN congresmanul democrat Jim McGovern.

Acelaşi congresman a mai spus că ar dori ca republicanii să aducă obiecţii faţă de această cerere de impeachment printr-o rezoluţie în care să-i ceară vicepreşedintelui Mike Pence să-l înlăture pe Trump prin invocarea articolului 25 din Constituţia SUA. Respectivul articol prevede că un preşedinte poate fi înlăturat dacă este considerat ''inapt'' să-şi îndeplinească atribuţiile.

În acest caz, acel comitet condus de congresmanul democrat va întocmi un regulament pentru a vota legislaţia în Camera Reprezentanţilor, iar 24 de ore mai târziu comitetul va prezenta o altă rezoluţie pentru impeachment.

Democraţii îl acuză pe preşedintele republican, care-şi încheie mandatul miercurea viitoare, că este responsabil pentru incidentele din 6 ianuarie, ei susţinând că prin declaraţiile sale el şi-ar fi încurajat simpatizanţii să pătrundă în clădirea Capitoliului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO