Calvarul elefantilor de la un circ: dresaj cu socuri electrice! Vezi video

Ultima actualizare: 11-02-2011 03:05
pui elefant

Tinuti in lanturi si in haturi, elefantii sunt invatati inca de mici sa fie ascultatori. Chiar daca urla de durere, dresorii nu sunt impresionati de asta si la o adica aplica un tratament care ii cuminteste sigur: socurile electrice.

Se intampla la un circ cunoscut in Statele Unite pentru numerele de senzatie ale caror protagonisti sunt elefantii.

Pentru ca animalele sa ajunga sa faca figuri pe care in mod natural nu le fac niciodata, cum ar fi sa se "agate" unul de celalalt tinandu-se cu trompele de cozi, elefantii sunt supusi unui dresaj draconic, demn de filmele horror.

Incatusati si batuti, puii stiu ca nu au alta scapare decat sa se supuna puterii omului. La inceput, se lasa greu convinsi, insa tratamentul la care sunt supusi ore intregi, zi de zi, ii fac sa inteleaga ca pentru ei nu exista cale de iesire.

Dresajul inceput la o varsta frageda, continua pana la maturitate. Socant este cum intr-un reportaj realizat cu o camera ascunsa de echipa unei organizatii pentru protectia animalelor imaginile surprinse inaintea unui show aducator de profituri generoase, elefantii sunt filmati facand inconstient miscarile invatate cu atata suferinta.

Specialistii care au vazut imaginile sunt de parere ca gestul nu reflecta decat stereotipiile la care ajung aceste animale in urma tratamentului primit.

Si elefantii nu sunt singurele animale care sunt dresate fara niciun pic de mila. Tirgrii sunt si ei altoiti ori de cate ori nu raspund corect la comenzi.

Sursa foto: www.ringlingbeatsanimals.com

 


Visit RinglingBeatsAnimals.com

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO