“Bunicuţele boxere” din Africa de Sud. Cât stau la sală în fiecare zi


Ultimul update: Joi 21 Martie 2019 18:21
Data publicarii: Joi 21 Martie 2019 18:09
Categorie: Stiri externe
bunicute boxer

Un grup de femei din Africa de Sud, cu vârsta cuprinsă între 60 și 80 de ani, se strâng în fiecare zi pentru a petrece cât mai mult timp împreună. De două ori pe săptămână, se întâlnesc în sala de sport și practică box.

Doamnele din Cosmo City, o suburbie a metropolei Johannesburg, sunt recunoscute drept “bunicuţele boxere” și își doresc să convingă cât mai mulți oameni să adopte o viață sănătoasă, relatează CNN.

Viata mea a fost tot timpul așa-și-așa – câteodată bună, câteodată mai puțin bună,” spune Constance Ngubane. “Dar de când m-am apucat de box…ma simt tânără, ca la 16 ani. Dar nu mai am 16 ani, am 80!” Ngubane este una dintre veteranele grupului și practică acest sport încă din 2014.

Pentru aceste femei, boxul este mai mult o activitate socială decât una fizică, iar această combinație poate spori beneficiile exercițiilor fizice. Un studiu realizat de Clinica Mayo a arătat că activitățile fizice cu mai multă interacțiune socială au fost asociate cu o durată mai lungă de viață.

Începem să ne dăm seama că deși o alimentație potrivită și o serie de exerciții sunt necesare pentru un stil de viață sănătos, chiar și aspectul social în care trăim ne influențează viața,” a declarat Sarah Harper, profesor de gerontologie la Institutul Oxford de Îmbătrânire a Populației.

Mable Makhosi, o altă membră a grupului de “bunicute sportive”, povestește că simte și ea o schimbare. S-au împlinit deja 4 ani de când vine la sala de box și a observat îmbunătățiri legate de problemele ei cu diabetul și tensiunea.

Cand am venit prima dată aici, mi-au spus că problemele mele cu zahărul sau cu tensiunea pot fi rezolvate,” spune Makhosi. “Cand m-am dus la spital pentru un control, m-a întrebat doctorul, ‘Ce ai făcut? Aveai probleme cu diabetul!’ I-am spus ‘Nu, mi-am făcut exercițiile.’ Doctorul a spus că fac bine ceea ce fac și că nu poate decât să mă ajute.

Sala de sport din Cosmo City ajută în fiecare zi comunitatea de vârstnici din oraș, ținându-i activi și motivați. La doar jumătate din vârsta celor pe care le antrenează, Maphosa, unul dintre inițiatorii proiectului, a spus că a învățat extrem de multe de la bunicuțe.

Ce am învățat de la ele este că trebuie să ai răbdare, să fii perseverent și disciplinat,” a declarat el. “Invat de la ele atât de multe despre viață și mă fac să îmi doresc să merg mai departe.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO