Brazilienii au sistat cautarea pasagerilor avionului prabusit in Atlantic!

Ultima actualizare: 21-10-2012 14:56
investigatii avion prabusit

Armata braziliana a anuntat vineri seara ca a oprit cautarea cadavrelor pasagerilor avionului Air France care s-a prabusit in Atlantic la inceputul lunii iunie.


Brazilienii au ajuns la concluzia ca e foarte putin probabil sa mai fie gasite ramasite ale pasagerilor, dupa ce saptamana trecuta au fost recuperate numai bucati din aparatul de zbor.

Pana acum, echipele de cautare au gasit 51 dintre cei 228 de pasageri care au murit cand avionul Air France 447 a ajuns in ocean, pe 1 iunie.

Cadavrele au fost trimise autoritatilor braziliene pentru identificare, iar bagajele recuperate au ajuns la anchetatorii francezi.

Peste 600 de bucati si componente structurale ale avionului au fost gasite pana acum, alaturi de bagaje ale pasagerilor. 

In cele 26 de zile de cautari, aviatia braziliana a folosit 12 avioane, alaturi de aparate de zbor din Franta, America si Spania, iar marina braziliana a trimis 11 nave.

Vasele vor ramane in continuare in larg, in speranta ca vor recupera cutiile negre al avionului, care ar putea sa dezvaluie cauza prabusirii aparatului. Un submarin nuclear francez cauta cutiile, care se pare ca inca mai transmit semnale acustice. Epava avionului se pare ca se afla la peste 4.500 de metri adancime, printre stanci, acoperita de maluri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO