Bogata in proteine, placenta este consumata de mamici sub forma de pastile sau in suc de fructe
Medicina traditionala chineza lauda de mii de ani calitatile terapeutice ale placentei umane. Mai nou si in Occident, dupa ce nasc, femeile au posibilitatea sa-si consume propria placenta, sub forma de pastile sau chiar intr-un suc de fructe.
Noua moda e pentru multi dintre noi socanta, dar adeptii sai au dreptate cel putin intr-o privinta: e plin de proteine.
Emma este o proaspata mamica irlandeza care a decis sa nu-si lase placenta sa se iroseasca. Cat timp ea e inca in spital, iubitul ei se va ocupa de prepararea sucului minune.
Ca sa faci un suc din placenta iubitei, ai nevoie de ajutor specializat. Lorraine Duffy e unul dintre putinii specialisti din Irlanda. Inainte sa prepare bautura, Lorraine face o amprenta a placentei pe o coala de hartie, asta pentru a fi pastrata ca amintire.
''In medicina traditionala chineza, placenta e numita ''copacul vietii'' si se poate vedea ca arata ca un copac'', spune Duffy.
Apoi, Lorraine alege o bucata din placenta pentru suc, urmand ca restul sa fie transformata in pastile. Spalata bine, placenta ajunge in mixer, peste care se adauga fructele.
Sucul e gata, iar tatal curajos gusta si el putin.
Mama insasi s-a strambat cand a gustat sucul, dar e in continuare convinsa ca a facut o alegere buna.