Barack Obama a gresit numele presedintelui afgan Ashraf Ghani. Cum l-a numit pe acesta, intr-o conferinta de presa

25-03-2015 17:36


barack obama

Presedintele american, Barack Obama, a gresit numele presedintelui afgan Ashraf Ghani, in cadrul unei conferinte de presa la Casa Alba, mentionand numele predecesorului sau, Hamid Karzai, relateaza ABC News.

Obama a anuntat marti ca administratia sa a decis sa mentina 9.800 de militari americani in Afganistan in cursul anului 2015, "pentru ca presedintele Karzai - care a preluat rolul de comandant suprem intr-un mod pe care nu l-am mai vazut in trecut la un presedinte afgan - sa poata face o analiza serioasa".

Comentariul presedintelui american ar putea fi insa o ironie la adresa predecesorului lui Ghani, Hamid Karzai, care avea relatii tensionate cu Obama, comenteaza ABC News.

Karzai, care si-a incheiat cel de-al doilea mandat in 2014, a criticat in mod repetat Statele Unite pentru numarul mare de victime civile in conflictul din Afganistan, a acuzat Washingtonul ca a incercat sa submineze Guvernul afgan si a sugerat ca fortele conduse de SUA ar putea parasi tara.

Ghani, in schimb, a salutat frecvent parteneriatul dintre Statele Unite si Afganistan si le-a multumit marti trupelor americane si chiar "contribuabililor americani" pentru rolul lor in securitatea tarii sale.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO