Bandajul de pe ceafa lui Kim Jong-un, un nou mister care stârnește semne de întrebare cu privire la starea sa de sănătate

Ultima actualizare: 04-08-2021 09:38
Kim Jong-un
Business Insider

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a fost surprins în aparițiile sale publice din ultimele zile, difuzate de televiziunea de stat nord-coreeană, cu un bandaj pe ceafă.

Această situație a stârnit noi speculații legate de starea de sănătate a liderului de la Phenian.

Pansamentul a putut fi observat în imaginile mass-mediei de stat atunci când Kim a apărut la un eveniment al Armatei Populare Coreene la sfârșitul lunii iulie. Au existat, de asemenea, imagini de la finalul săptămânii trecute în care bandajul a dispărut, însă ar fi rămas vizibilă o cicatrice, relatează Bloomberg.

Într-o informare publicată marți, agenția de informații din Coreea de Sud a transmis că „nu există semne care să indice o stare de sănătate proastă” a liderului nord-coreean.

La începutul lunii iunie, analiștii occidentali atrăgeau atenția asupra unei aparente pierderi în greutate a lui Kim. Un analist a declarat atunci pentru NK News că este posibil ca liderul să fi decis să slăbească pentru a-și îmbunătăți imaginea, dar au apărut și ipoteze că ar fi slăbit din cauza problemelor medicale.

Anul trecut, în presa internațională au apărut numeroase speculații despre posibilele probleme de sănătate cu care s-ar confrunta liderul nord-coreean, speculații alimentate de absenţa sa fără precedent de la marcarea, la 15 aprilie, a 108 ani de la naşterea bunicului său, Kim Il Sung, fondatorul regimului stalinist.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO