Accident aviatic in Texas: pilotul a lovit intentionat cladirea

Ultima actualizare: 08-05-2012 06:39
Avion prabusit in Texas peste o cladire de sapte e...
Accident aviatic in Texas: pilotul a lovit intenti...

UPDATE: Pilotul avionului care a lovit, joi, o cladire federala din Austin, Texas, a actionat intentionat, iar inainte de a fura aparatul si-a incendiat casa, a declarat un oficial federal, citat de CNN.

Pe Internet a aparut si un mesaj de adio al pilotului. In biletul respectiv barbatul isi explica gestul, dand vina pe guvern si pe Fiscul american pe care le considera principalele vinovate pentru toate problemele cu care se confrunta societatea.

Conform ultimelor informatii, avionul este de tip Cirrus SR 22, cu un singur motor. Administratia federala a aviatiei a afirmat ca aparatul decolase de pe aeroportul municipal Georgetown, aflat la nord de Austin, in jurul orei locale 9.40, iar pilotul nu a transmis niciun plan de zbor.

Un purtator de cuvant al pompierilor din Austin a declarat ca la al doilea etaj al cladirii, unde a izbucnit un incendiu puternic, au fost inregistrate avarii importante.

Conform ziarului local The Statesman, in cladire se afla un sediu al Fiscului american (IRS), cu birouri ale diviziilor de investigatii. Un purtator de cuvant al IRS a afirmat ca toti membrii personalului se afla in siguranta, dar nu are informatii despre angajatii civili.

Potrivit CNN, in cladire lucreaza 199 de persoane, iar IRS crede ca a reusit sa-i localizeze pe toti cei aflati in imobil in momentul producerii coliziunii.

In acelasi complex in care s-a intamplat incidentul se afla si un birou al FBI.

Potrivit primelor informatii, doua persoane au fost duse de urgenta la spital si alti raniti sunt tratati la fata locului de medicii de pe ambulante. Paramedicii au stabilit un centru de triere la fata locului.

La fata locului sunt zeci de utilitare ale pompierilor, care incearca sa evacueze imobilul. Se pare insa ca exista mai multe persoane blocate la etajele superioare ale imobilului.

Dawn Clopton, un reprezentant al pompierilor, a declarat ca doua persoane din cladirea lovita de avion nu pot fi gasite.

Daca purtatorul de cuvant al FBI Austin a declarat pentru Fox News ca nu exista niciun indiciu care sa duca autoritatile cu gandul la un atac terorist indreptat impotriva biroului din complexul respectiv, un reprezentant al National Transportation Safety Board sustine exact contrariul.

Acesta din urma spune ca ar exista cateva dovezi potrivit carora accidentul aviatic ar fi fost unul intentionat. Reprezentantul mai spune ca pilotul, Joseph Andrew Stack, in varsta de 53 de ani,  si-ar fi incendiat propria locuinta, dupa care s-a urcat in avion si a intrat cu el in cladire.

Sursa foto: twitter.com

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO