Avertismentul medicilor. Categoriile profesionale care ar trebui să-și ia măsuri suplimentare de protecție împotriva Covid-19

Ultima actualizare: 21-08-2020 20:06

Anumite categorii profesionale, de pildă profesorii, vânzătorii şi agenții de securitate, ar trebui să-și ia măsuri suplimentare de protecție împotriva coronavirusului.

Specialiștii americani consideră că, în cazul acestor grupe vulnerabile, masca nu oferă suficientă siguranță.

Cum în Statele Unite pandemia se agravează, în loc să dea înapoi, experții recomandă protecție suplimentară în spațiul public.

Deborah Birx, medic: „Viziera te împiedică să-ți atingi ochii și te ferește de picături de salivă."

La rândul lui, doctorul Anthony Fauci, vocea raţiunii ştiinţifice din Statele Unite, îi sfătuiește pe profesorii, care își vor primi în curând elevii în clase, să opteze pentru protecție sporită.

Anthony Fauci, epidemiolog: „Măsurile minime ar include mască, protecție pentru ochi și, poate, mănuși."

Anthony Fauci a ținut ulterior să precizeze că se adresează celor mai expuse categorii, nu întregii populații.

Anne Rimoin, epidemiolog: „O vizieră îți oferă extra-protecție."

Saskia Popescu, Univ. George Mason: „Vizierele ar putea fi soluția potrivită, întrucât copiii tind să-și dea jos măștile, ca să nu le tușească în față. Există temeri că picăturile de salivă ori de aerosoli pot intra în ochi."

Costul n-ar fi o problemă.

Saskia Popescu, expert prevenirea infecțiilor Universitatea George Mason: „Protecțiile pentru ochi și vizierele sunt mult mai accesibile decât cred oamenii. Multe companii le pot produce cu un cost de doar câțiva dolari."

Descurajant este că o parte semnificativă a populației opune rezistență și simplelor măști. Unii se plâng de disconfort, alții nu vor, din principiu.

Iată ce a pățit într-un magazin o femeie din New Jersey, când i-a atras atenția unei alte cliente că nu poartă mască.

Agresoarea i-a smuls bastonul și a trântit-o la pământ, provocându-i ruptură de menisc.

Margot Kagan, rănită: „Am suferit un transplant de ficat în urmă cu patru luni. I-am zis doar că ar trebui să-și pună masca în mod corect, nu sub bărbie. A început să mă înjure."

Atacatoarea nu a fost încă identificată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO