Autorul atentatului sinucigas cu 26 de morti si 227 raniti din Kuweit era saudit. Doi suspecti de complicitate, arestati

atentat Kuweit

Politia kuweitiana l-a arestat pe soferul masinii care l-a condus pe atacatorul sinucigas la moscheea care a fost vineri tinta unui atentat antisiit, revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), soldat cu 26 de morti si 227 de raniti.

Ministerul de Interne a precizat ca soferul masinii, care a parasit moscheea imediat dupa atentatul de vineri, este un imigrant ilegal pe nume Abdul-Rahman Sabah Aidan, nascut in 1989, a informat agentia de presa oficiala kuweitiana KUNA, preluata de Agerpres.

Autoritatile l-au arestat de asemenea pe proprietarul casei in care se ascundea soferul, a precizat ministerul, adaugand ca acesta, un cetatean kuweitian, promova o "ideologie fundamentalista si devianta".

Soferul "se ascundea intr-o casa din districtul Al-Rigga, in guvernoratul Al-Ahmadi, in sudul capitalei Kuweit", al carei proprietar sustinea "ideologia extremista", a precizat Ministerul de Interne.

Ministerul de Interne kuweitian a precizat sambata, intr-un comunicat, ca 26 de persoane au fost ucise si 227 au fost ranite in atac, unul dintre cele mai sangeroase care au avut vreodata loc in acest emirat petrolier si primul care a vizat o moschee.

Citește și
atacator Franta
ATACUL din Franta: Selfie-ul macabru realizat de jihadist a fost trimis in Siria
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Bilantul precedent anunta 27 de morti, insa luand in considerare atacatorul. Teroristul kamikaze a luat drept tinta moscheea Al-Imam Al-Sadeq din capitala Kuweit, in timpul rugaciunii saptamanale care avea loc acolo, in a doua vineri din luna sacra a Ramadanului.

Guvernul kuweitian a declarat ziua de sambata zi de doliu national si a plasat fortele de securitate in stare de alerta. Gruparea ultraradicala sunita Statul Islamic, care ii considera pe siiti "eretici", a revendicat imediat responsabilitatea atacului de vineri, primul din Kuweit comis de aceasta grupare.

Atentatul sinucigas impotriva moscheii siite din Kuweit a fost comis de un saudit

Atentatul sinucigas de vineri impotriva moscheii siite din Kuwait, soldat cu 26 morti si 227 de raniti, a fost comis de un cetatean saudit, a informat duminica Ministerul de Interne kuweitian, relateaza AFP si Reuters.

Intr-un comunicat publicat de agentia de presa oficiala KUNA, ministerul l-a identificat pe atacator ca fiind Fahd Suleiman Abdel Mohsen al-Qabaa. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic (SI).

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Sky News are imagini cu jihadistul din Tunisia.
Sky News are imagini cu jihadistul din Tunisia. "Cel mai grav atentat impotriva cetatenilor britanici din 2005 pana azi"

Televiziunea Sky News a obtinut imagini exclusive cu jihadistul care a ucis 38 de oameni pe plaja si intr-un hotel din statiunea tunisiana Sousse.

ATACUL din Franta: Selfie-ul macabru realizat de jihadist a fost trimis in Siria
ATACUL din Franta: Selfie-ul macabru realizat de jihadist a fost trimis in Siria

Selfie-ul macabru pe care Yassin Salhi, suspectat de comiterea unui atentat jihadist in Franta, l-a facut cu capul victimei sale a fost trimis unui destinatar care se afla in Siria, a precizat o sursa apropiata dosarului.

ATAC IN TUNISIA. Cel putin 15 britanici sunt printre cele 39 de persoane ucise:
ATAC IN TUNISIA. Cel putin 15 britanici sunt printre cele 39 de persoane ucise: "E cel mai sangeros atac impotriva noastra"

Tunisia este inca traumatizata de cumplitul atentat terorist din statiunea Sousse revendicat de Statul Islamic. 39 de oameni au murit in masacrul de vineri, majoritatea fiind turisti britanici.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.