Autorul atentatului sinucigas cu 26 de morti si 227 raniti din Kuweit era saudit. Doi suspecti de complicitate, arestati

Ultima actualizare: 01-07-2015 07:12
atentat Kuweit

Politia kuweitiana l-a arestat pe soferul masinii care l-a condus pe atacatorul sinucigas la moscheea care a fost vineri tinta unui atentat antisiit, revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), soldat cu 26 de morti si 227 de raniti.

Ministerul de Interne a precizat ca soferul masinii, care a parasit moscheea imediat dupa atentatul de vineri, este un imigrant ilegal pe nume Abdul-Rahman Sabah Aidan, nascut in 1989, a informat agentia de presa oficiala kuweitiana KUNA, preluata de Agerpres.

Autoritatile l-au arestat de asemenea pe proprietarul casei in care se ascundea soferul, a precizat ministerul, adaugand ca acesta, un cetatean kuweitian, promova o "ideologie fundamentalista si devianta".

Soferul "se ascundea intr-o casa din districtul Al-Rigga, in guvernoratul Al-Ahmadi, in sudul capitalei Kuweit", al carei proprietar sustinea "ideologia extremista", a precizat Ministerul de Interne.

Ministerul de Interne kuweitian a precizat sambata, intr-un comunicat, ca 26 de persoane au fost ucise si 227 au fost ranite in atac, unul dintre cele mai sangeroase care au avut vreodata loc in acest emirat petrolier si primul care a vizat o moschee.

Bilantul precedent anunta 27 de morti, insa luand in considerare atacatorul. Teroristul kamikaze a luat drept tinta moscheea Al-Imam Al-Sadeq din capitala Kuweit, in timpul rugaciunii saptamanale care avea loc acolo, in a doua vineri din luna sacra a Ramadanului.

Guvernul kuweitian a declarat ziua de sambata zi de doliu national si a plasat fortele de securitate in stare de alerta. Gruparea ultraradicala sunita Statul Islamic, care ii considera pe siiti "eretici", a revendicat imediat responsabilitatea atacului de vineri, primul din Kuweit comis de aceasta grupare.

Atentatul sinucigas impotriva moscheii siite din Kuweit a fost comis de un saudit

Atentatul sinucigas de vineri impotriva moscheii siite din Kuwait, soldat cu 26 morti si 227 de raniti, a fost comis de un cetatean saudit, a informat duminica Ministerul de Interne kuweitian, relateaza AFP si Reuters.

Intr-un comunicat publicat de agentia de presa oficiala KUNA, ministerul l-a identificat pe atacator ca fiind Fahd Suleiman Abdel Mohsen al-Qabaa. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic (SI).

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO