Autobuzul viitorului, conceput de chinezi! Trec masinile pe sub el


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 18:16
Sursa: Pro Tv
Data publicarii: Marti 03 August 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

Fara nervi in trafic! Asta se vrea de la autobuzul viitorului. Chinezii vor sa revolutioneze lumea cu un nou model de autobuz, care ar duce la diminuarea blocajului din trafic cu 20-30%.

Reprezentantii unei companii din China vin cu un concept care iti taie respiratia: autobuzul 3D. Practic, acest tip de autobuz este construit in asa fel incat masinile sub doi metri inaltime sa poata trece pe sub el.

Modelul arata asemenea unui metrou, dar creat in asa fel incat sa poata fi integrat in traficul de suprafata. Are o inaltime de 4,5 metri si este conceput pe doua niveluri. Primul permite accesul masinilor pe sub el, iar cel de-al doilea ii gazduieste pe calatori.

Alimentat cu electricitate sau energie solara, autobuzul poate ajunge la o viteza de 60km/ora in timp ce transporta intre 1200 si 1400 de pasageri. Un astfel de model are nevoie de o cale de acces lunga de circa 40 de km.

Specialistii spun ca odata introdus, autobuzul viitorului ar reduce blocajele din trafic cu 20-30%. Potrivit estimarilor, primul vehicul de acest gen va fi produs incepand din decembrie, anul acesta.

Vezi foto si comenteaza!
 

Visul chinezesc, la Romania, te iubesc - partea a III-a
Autobuze parfumate cu cocos si vanilie in Praga
FULLSCREEN
Autobuzul viitorului, conceput de chinezi! Trec masinile pe sub el
  • /

Sursa: Pro Tv huffingtonpost.com

Tags: curiozitati,

VIDEO PROTVPLUS.RO