Atentate sinucigase impotriva unei moschei siite, revendicate de Statul Islamic. Cel putin 32 de morti si 75 de raniti

Ultima actualizare: 06-09-2015 07:18
Atentat Yemen

Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a revendicat cele doua atentate sinucigase comise miercuri impotriva unei moschei siite din capitala yemenita Sanaa, atacuri soldate cu cel putin 32 de morti si 75 de raniti, transmit AFP si Reuters.

Intr-un comunicat postat pe Twitter, ramura yemenita a Statului Islamic afirma ca primul atac a fost comis de un kamikaze 'in interiorul' moscheii, dupa care un autovehicul-capcana a explodat in fata lacasului de cult, situat in cartierul Jarraf din nordul capitalei, potrivit Agerpres.

Potrivit AFP, un barbat avand asupra sa o centura cu explozibil s-a aruncat in aer in mijlocul credinciosilor ce ieseau din moschee imediat dupa rugaciune, au relatat locuitori din Sanaa.

In timp ce oamenii se grabeau spre locul atentatului pentru a ajuta victimele, un al doilea individ s-a aruncat in aer la bordul unei masini pline cu explozibili, potrivit acelorasi surse.

Statul Islamic a revendicat in ultimele luni mai multe atentate impotriva unor moschei siite, unul dintre cele mai sangeroase bilanturi fiind cel al atacurilor din 21 martie, soldate cu 142 de morti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO