Atentat dejucat în Olanda, înaintea unui concert. Ce s-a găsit într-o camionetă

24-08-2017 07:53

Poliţia olandeză anchetează cu privire la o camionetă înmatriculată în Spania, în care se aflau ”câteva butelii de gaz” şi pe al cărei şofer - un spaniol - l-a arestat, miercuri.

”Un agent de poliţie care era staţionat în apropiere de locul evenimentului a decis să oprească o camionetă pe care a văzut-o rulând către ora (locală 21.30 (22.30, ora României)”, a precizat poliţia într-un comunicat.

Serviciile de deminare (EODD) au inspectat camioneta imobilizată la două străzi de sala de concert Maassilo, într-o zonă portuară, în sudul oraşului, unde urma să aibă loc concertul de rock al unui grup american, au anunţat poliţia şi primarul Rotterdamului Ahmed Aboutaleb.

Şoferul a fost arestat şi condus la comisariatul de poliţie. El este audiat”, a anunţat Poliţia din Rotterdam pe Twitter.

Poliţia olandeză a anunţat ulterior că a reţinut un bărbat în provincia Brabant (est), în legătură cu o alerta teroristă, relatează The Associated Press. Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, a fost reţinut joi dimineaţa, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Roland Ekkers.

Acest incident are loc la mai puţin de o săptămână după atacurile cu vehicule în Spania, revendicate de Statul Islamic, soldate cu 15 morţi.

Autorităţile olandeze au decis să anuleze concertul trupei de rock californiene Allah-Las după ce poliţia a primit de la forţele de ordine spaniole un avertisment cu privire la o ameninţare teroristă către ora locală 17.30 (18.30, ora României).

”Am fost avertizat telefonic, la începutul serii, că un semnal de ameninţare a sosit care are legătură cu un concert american la Maassilo, la Rotterdam”, a anunţat primarul într-oconferinţă de presă.

”Acest semnal provenea de la poliţia spaniolă, către poliţia olandeză”, a precizat el.

Însă, în opinia lui Ahmed Aboutaleb, primul primar din ţară născut imigrant şi musulman, care s-a pronunţat împotriva grupărilor teroriste islamice, este încă prea devreme să se stabilească o legătură între această camionetă şi o ”ameninţare teroristă”.

”O anchetă este în curs cu privire la evenimente şi ameninţare”, a declarat el, îndemnând să nu se tragă concluzii pripite.

Trupa Allah-Las, care urma să concerteze la ora locală 20.30 (21.30, ora României) la Rotterdam a fost scoasă sub escorta poliţiei de pe Maassilo, a adăugat el.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO