Atacurile din Sri Lanka au fost comise drept răzbunare pentru masacrul din Noua Zeelandă


Ultimul update: Marti 23 Aprilie 2019 12:54
Data publicarii: Marti 23 Aprilie 2019 12:51
Categorie: Stiri externe
Atacuri în lanț în Sri Lanka - 5

Ministrul Apărării din Sri Lanka, Ruwan Wijewardana, a declarat că atacurile din Sri Lanka sunt drept răzbunare la masacrul comis în Noua Zeelandă, pe 15 martie 2019, la moschei din Christchurch.

 

Primele elemente ale anchetei referitoare la atentatele de duminică din Sri Lanka, al căror cel mai recent bilanţ a ajuns la 310 morţi, indică faptul că acestea au fost comise ca represalii la masacrul de la moscheile din Christchurch, Noua Zeelandă, de două grupări islamiste locale, a declarat marţi ministrul adjunct al apărării, Ruwan Wijewardene, transmit AFP, dpa şi Reuters.

'Investigaţiile preliminare au relevat că ceea ce s-a petrecut în Sri Lanka a fost comis ca represalii la atacul împotriva musulmanilor la Christchurch', a afirmat în parlament ministrul adjunct al apărării, referindu-se la masacrul comis la 15 martie de un extremist australian în două moschei din al doilea oraş al Noii Zeelande, masacru soldat cu 50 de morţi.

Atentatele 'au fost comise de National Thawheed Jama'ut împreună cu JMI (Jammiyathul Millathu Ibrahim)', a adăugat Wijewardene.

'Ar trebui să luăm măsuri imediate pentru a interzice orice astfel de organizaţie care are legături cu elemente extremiste', a mai spus ministrul adjunct al apărării.

Cel puţin 310 persoane au fost ucise în opt atacuri separate produse duminică, de Paştele catolic, în trei biserici din Negombo, Batticaloa şi Colombo, precum şi în hoteluri de lux.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO