Atacul terorist din Tunisia, revendicat de Statul Islamic. Teroristii s-ar fi antrenat in Libia

19-03-2015 20:05


Atacul terorist din Tunisia, revendicat de Statul ...
HARTA NEAGRA a destinatiilor turistice. Care sunt ...

Tunisia declara razboi terorismului dupa atacul comis la muzeul Bardo din capitala tarii, in care si-au pierdut viata 20 de turisti straini si trei localnici.

In urma cu putin timp, atacul a fost revendicat de jihadistii Statului Islamic. Potrivit acestora, autorii, doi teroristi, ucisi miercuri de fortele tunisiene, se antrenasera in Libia.
Autoritatile incearca sa obtina informatii cruciale pentru ancheta de la noua suspecti arestati in cursul zilei de joi.

Din nefericire, multi dintre cei sositi in vacanta in capitala Tunisiei se vor intoarce acasa in sicrie. Printre tintele alese anume de teroristi s-au aflat nu mai putin de 100 de italieni, abia debarcati in port de pe vasul de croaziera Costa. Se pregateau sa coboare din autocare, cand atacatorii au declansat rafalele de gloante.

In acest timp, alte zeci de oameni se plimbau deja prin muzeul Bardo, care gazduieste o colectie exceptionala de mozaicuri milenare.

Angajatii muzeului au deschis o usa de serviciu pentru ca vizitatorii sa poata scapa.

Concomitent se daduse alarma si in cladirea parlamentului, situata in vecinatate. Printre demnitarii tunisieni si invitatii lor se afla si ambasadorul Romaniei la Tunis.

Inainte sa fie evacuati in siguranta din cladire, mai multi deputati tunisieni au intonat imnul national, intr-un sfasietor strigat de revolta impotriva terorismului.

Primavara araba, care a inlaturat regimurile totalitare din regiune, a inceput chiar in Tunisia, in urma cu patru ani. Pana acum, tara reusise sa evite haosul si violentele instalate in celelalte state zguduite de revolutii. Insa atacul petrecut joi in inima capitalei arata in mod dramatic vulnerabilitatea Tunisiei in fata islamismului radical.

VIDEO PROTVPLUS.RO