Atacul din Strasbourg. Reacția lui Jean-Claude Juncker și Antonio Tajani


Ultimul update: Miercuri 12 Decembrie 2018 02:11
Data publicarii: Miercuri 12 Decembrie 2018 02:02
Categorie: Stiri externe
Atac la Strasbourg

Președintele Comisiei Europene, cel al Parlamentului European și alți oficiali au reacționat marți seara, după ce un bărbat a deschis focul la Strasbourg, cauzând moartea a cel puțin 2 persoane și rănirea altor 12.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a condamnat cu fermitate atacul de la Strasbourg, un oraş despre care afirmă că este prin excelenţă un simbol al păcii şi democraţiei europene.

„Gândurile mele sunt alături de victimele atacului armat de la Strasbourg, pe care în condamn cu mare fermitate. Strasbourg este prin excelenţă un oraş al păcii şi democraţiei europene. Valori pe care le vom apăra întotdeauna. Comisia este alături de Franţa", a scris Juncker pe Twitter, conform News.ro.

La rândul său, preşedintele Parlamentului European (PE), Antonio Tajani, a anunţat marţi noaptea că instituţia urmează să-şi continue activitatea până la sfârşitul săptămânii, în pofida atacului armat de la Strasbourg şi închiderii sediului acesteia, relatează The Associated Press.

„PE nu va fi intimidat de atacuri teroriste sau criminale. Să mergem înainte”, a îndemnat Tajani.

Adunarea Naţională a Franţei şi-a exprimat solidaritatea cu victimele atacului armat.

Atac armat la Strasbourg, în apropierea Târgului de Crăciun

„Aş dori să adresez împreună cu colegii mei solidaritatea Adunării Naţionale locuitorilor oraşului Strasbourg care au fost (marţi seară) victimele unui atac care a făcut mai mulţi morţi şi răniţi. Împărtăşim durerea, tristeţea şi solidaritatea cu toate victimele, familiile acestora, locuitorii, gândindu-ne şi la forţele de ordine care fac tot ce pot pentru a-l prinde pe atacator în circumstanţe care sunt deja foarte complicate", a declarat deputatul de Haut-Rhin Olivier Becht (UDI), originar din Strasbourg.

Ministrul justiţiei, Nicole Belloubet, s-a asociat imediat acestei declaraţii. „Am aflat în urmă cu mai puţin de o oră despre acest schimb de focuri. Poliţia judiciară a fost sesizată şi sunt în curs desfăşurare o serie de operaţiuni", a afirmat ea.

Prim-ministrul britanic Theresa May s-a declarat şocată de atacul armat comis marţi seara în Strasbourg şi şi-a exprimat solidaritatea cu poporul francez.

„Şocată şi întristată de îngrozitorul atac din Strasbourg. Gândurile mele sunt cu toţi cei afectaţi şi cu poporul francez'', a scris Theresa May pe Twitter.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO