Atacatorul din Tel Aviv a fost împușcat mortal după ce a fost căutat 9 ore prin oraș

×
Codul embed a fost copiat

Autorului atacului sângeros comis, joi seara, în Tel Aviv a fost eliminat, după circa nouă ore de căutări intense în care au fost implicaţi sute de membri ai forţelor de securitate, relatează AFP şi DPA.

Atacatorul a deschis focul asupra clienţilor dintr-un bar de pe strada aglomerată Dizengoff, a spus poliţia. Presa locală a relatat că cele mai multe dintre victime sunt tineri de 27 şi 28 de ani.

"Teroristul care a comis atacul armat ieri seară (joi seara - n.red.) la Tel Aviv a fost localizat şi neutralizat", au indicat vineri dimineaţă responsabili din domeniul securităţii, precizând că acesta este un palestinian din Cisiordania, care a fost ucis în apropiere de o moschee din cartierul Jaffa.

"După o noapte dificilă şi după ore prelungite de muncă din partea poliţiei israeliene, serviciului de securitate internă şi armatei, am reuşit în această dimineaţă (...) să strângem laţul în jurul teroristului, care a fost ucis într-un schimb de focuri", a declarat într-un comunicat comisarul şef al poliţiei israeliene, Yaacov Shabtai, precizând că niciun ofiţer nu a fost rănit în cursul eliminării teroristului.

Serviciile de securitate nu au dezvăluit identitatea autorului acestui atac, soldat cu cel puţin doi morţi şi 10 răniţi joi seara în plin centrul Tel Aviv-ului, dar potrivit media israeliene numele său este Raed Hazem, un palestinian de 28 de ani, originar din sectorul Jenin, din nordul Cisiordaniei.

Citește și
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Săptămâna trecută, armata israeliană a efectuat o serie de raiduri în respectivul sector de unde este originar autorul altui atac sângeros soldat cu moartea a cinci persoane, între care doi ucraineni şi un poliţist arab israelian, la Bnei Brak, un oraş evreiesc ultraortodox, situat la periferia Tel Aviv-ului.

Trei combatanţi din Jihadul Islamic, a doua mişcare islamistă armată palestiniană după Hamas, au fost ucişi în schimburile de focuri legate de aceste raiduri. Joi seara, Jihadul Islamic "salutase" atacul de la Tel Aviv.

În ultimele două săptămâni, 11 persoane au fost ucise într-o serie de atacuri în Israel. În două dintre cele trei atacuri, atacatorii au fost arabi israelieni cu legături cu Statul Islamic. Într-un al treilea atac, în urmă cu o săptămână, atacatorul a fost un palestinian.

Israelul se teme de noi acte de violenţă care ar putea fi comise în timpul postului musulman din luna Ramadanului, care a început sâmbăta trecută. Aceste noi atacuri au marcat cea mai sângeroasă săptămână din Israel din ultimii 16 ani, notează DPA.

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Cel puțin doi morți și zece răniți într-un atac armat la Tel Aviv
Cel puțin doi morți și zece răniți într-un atac armat la Tel Aviv

Cel puțin două persoane au fost ucise și mai multe rănite într-un atac armat din centrul Tel Avivului, joi seară, într-o zonă cu mai multe baruri și restaurante frecventate de oameni, au declarat medicii israelieni, relatează The Washington Post.

Recomandări
Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie
Tot ce trebuie să știi despre zborurile către și dinspre țările Schengen. Ce se schimbă din 31 martie

Doar trei zile mai sunt până când vom intra în spațiul Schengen cu frontierele maritime și aeriene.