Atacuri cu bombe in Jakarta, Indonezia! Noua oameni si-au pierdut viata!

Ultima actualizare: 14-04-2012 03:49

Alerta maxima, in capitala Indoneziei: doua hoteluri de lux, frecventate in special de straini, au fost zguduite de explozii, vineri dimineata. Cel putin 9 oameni au murit si peste 50 au fost raniti in urma deflagratiilor.

 


La ora locala 8, o explozie de proportii a zguduit centrul financiar al Jakartei. Era prima bomba, plasata de teroristi intr-o cafenea de la subsolul hotelului Marriott. Dupa cateva minute, o noua explozie. De data aceasta, in restaurantul hotelului Ritz Carlton, plin de clienti care luau micul dejun.

Marriott si Ritz Carlton gazduiesc de obicei straini, oameni de afaceri aflati in Jakarta in interes de serviciu.

Potrivit primelor investigatii, exploziile au fost provocate de bombe puternice. Se pare ca unul dintre atacatori s-a dat drept invitat al unui oaspete cazat la Marriott si, odata ajuns in cafenea, a dezamorsat dispozitivul sinucigas. Politistii l-au gasit decapitat in cladire.

La doar doua ore de la primele explozii, s-a dat iar alarma. Agentiile de stiri anuntau ca inca o bomba a fost detonata in Jakarta: o masina capcana, care a explodat langa un centru comercial din nordul orasului. S-a dovedit, insa, ca vehiculul avea o defectiune tehnica si ca nu era vorba de un al treilea atac.

Din cauza atentatelor si a haosului care domneste la Jakarta, fotbalistii de la Manchester United si-au anulat meciul pe care urmau sa-l joace in capitala Indoneziei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO