Epidemia de coronavirus. Anunțul de ultimă oră făcut de autoritățile sanitare

Dată publicare: 04-02-2020 14:10
Dată actualizare: 04-02-2020 14:10


Numărul de decese cauzate de coronavirus a crescut la 427.

UPDATE 13:55 Rata mortalităţii în urma infecţiei cu noul coronavirus în rândul populaţiei din China continentală a scăzut cu 2,1 procente, au dezvăluit marţi autorităţile sanitare din această ţară, citate de Xinhua.

Rata mortalităţii a rămas stabilă după ce iniţial a ajuns la 2,3 procente, la începutul epidemiei, a declarat un reprezentant oficial al Comisiei Naţionale de Sănătate (NHC), Jiao Yahui, în cadrul unei informări de presă organizată zilnic pe tema coronavirusului.

Rata mortalităţii este calculată prin împărţirea numărului de decese la numărul de indivizi diagnosticaţi cu această afecţiune, a explicat Jiao.

Până la finalul zilei de luni, numărul cazurilor de coronavirus nou confirmate pe teritoriul Chinei continentale a crescut la 20.438, iar 425 de persoane au murit din cauza bolii, conform NHC.

"China va face tot ceea este posibil pentru îmbunătăţirea ratelor de internare şi supravieţuire şi pentru reducerea ratelor de infectare şi deces", a spus Jiao

UPDATE 12:10 Thailanda a confirmat marţi alte şase cazuri de coronavirus nou, patru fiind cetăţeni thailandezi şi doi chinezi, informează Reuters.

Cei patru thailandezi sunt un cuplu care a vizitat recent Japonia şi doi şoferi care au transportat pasageri chinezi pe teritoriul Thailandei, conform Ministerului Sănătăţii.

Numărul total al cazurilor raportate în această ţară a urcat astfel la 25, notează Reuters.

UPDATE 11:04 Primul caz de infecție cu coronavirus a fost confirmat în Belgia. 

Ministerul Sănătății din Belgia a precizat că se ține o ședință la după ora 11, pentru a se discuta acest caz.

UPDATE 9:21 Un bărbat din Hong Kong infectat cu noul coronavirus a devenit marţi prima persoană care a murit din cauza acestei epidemii virale în această metropolă şi a doua în afara Chinei continentale, unde bilanţul a crescut la 425 de morţi, informează AFP.

Autorităţile spitaliceşti au anunţat că un bărbat în vârstă de 39 de ani, tratat pentru acest virus, a murit marţi dimineaţă, după ce starea de sănătate s-a "deteriorat".

Bărbatul care locuia la Hong Kong plecase în ianuarie în oraşul chinez Wuhan, epicentrul acestei pneumonii virale, şi se întorsese pe teritoriul semi-autonom pe 23 ianuarie, cu un tren expres.

UPDATE 08:30 Nava de croazieră "Diamond Princess" cu 3.700 de persoane la bord este în carantină în largul coastelor Japoniei după ce un pasager de 80 de ani a ieşit pozitiv la testul pentru coronavirus.

În actualizarea sa zilnică, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, o creştere accentuată a numărului de persoane infectate, cu 2.345 de cazuri noi confirmate în Hubei, centrul Chinei, care este focarul noii epidemii, transmite Agerpres.

În total, 19.950 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus în toată China, potrivit statisticilor guvernului central.

Epidemia ar fi apărut în decembrie anul trecut într-o piaţă din capitala provinciei Hubei, Wuhan. Cazuri sunt de asemenea raportate în peste 20 de ţări. Un deces a fost înregistrat şi în Filipine.

Guvernul chinez a declarat că are nevoie urgentă de măşti chirurgicale, de combinezoane de protecţie şi ochelari de siguranţă în cadrul măsurilor de luptă împotriva epidemiei provocate de noul coronavirus.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO