Angela Merkel: Datoria tarilor din Zona Euro nu va deveni comuna "atat timp cat voi trai"

Ultima actualizare: 22-09-2012 21:40
Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel a respins din nou, in mod categoric, ideea emiterii de euroobligatiuni in contul datoriilor, afirmand marti ca acestea nu vor exista "atat timp cat va trai" ea.

Afirmatia ar fi fost facut la o reuniune a grupului parlamentar liberal (FDP), relateaza AFP.

 "Va dorim viata lunga", i-ar fi urat anumiti deputati FDP, partid care face parte din cadrul coalitiei guvernamentale. Niciunul dintre participantii intrebati de AFP in acest sens nu a fost in masura sa citeze afirmatiile exacte ale cancelarului, dar mai multi dintre ei au declarat ca Angela Merkel a spus ca datoria tarilor din zona euro nu va deveni comuna "atat timp cat voi trai".

Unii au dat asigurari ca Merkel glumea in acel moment, desi cancelarul este prea putin cunoscut pentru acest fel de afirmatii.

Purtatorul de cuvant al Cancelariei Steffen Seibert nu a dorit sa comenteze. Merkel a refuzat deja in mai multe randuri crearea acestui instrument de punere in comun a datoriei de catre europeni.

Pe de alta parte, premierul francez Jean-Marc Ayrault a fost nevoit sa recunoasca, intr-un interviu recent pentru saptamanalul german Die Zeit, ca un asemenea sistem "necesita o mai mare integrare politica (...), iar acest lucru va necesita, fara indoiala, mai multi ani".

Cancelarul german a apreciat ca aceste euroobligatiuni sunt "contrare Constituitiei" germane.

Aceste declaratii au fost facute in contextul in care liderii europeni se intalnesc joi si vineri in cadrul unui summit crucial la Bruxelles.

Merkel urmeaza sa ia cina, miercuri seara, la Paris, cu noul presedinte francez François Hollande, pentru a incerca sa aplaneze unele dificultati inainte de reuniuniunea Consiliului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!