Angela Merkel: "Brexitul este un foc de avertisment pentru restul UE". Liderul care spune ca poate anula votul britanicilor

01-10-2016 09:35


angela merkel agerpres

Decizia Marii Britanii de a iesi din UE este un foc de avertisment pentru restul blocului comunitar, care trebuie sa invete sa ia decizii mai rapid in loc sa se gandeasca la noi tratate, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel.

'Acesta este un foc de avertisment pentru noi toti, in sensul de a reevalua inca o data: Ce inseamna Europa pentru noi? Ce trebuie sa schimbe Europa pentru a avea succes in ochii oamenilor?', a intrebat Merkel intr-un discurs prezentat in fata crestin-democratilor in landul Renania de Nord-Westfalia, scrie Reuters.

Ea a adaugat ca Europa trebuie sa decida asupra a ceea ce are nevoie pentru a se concentra si unde poate juca un rol mai redus, precum si sa invete sa ia decizii mai rapid.

'Nu trebuie sa vorbim intotdeauna despre noi tratate, ci despre fapte', a apreciat cancelarul german.

Candidatul prezidential francez Nicolas Sarkozy a afirmat ca ar putea anula Brexitul daca va fi ales anul viitor, negociind un tratat UE mai acceptabil pentru Marea Britanie. Franta si Germania s-au distantat insa de aceasta sugestie.

 

Sursa: Reuters

VIDEO PROTVPLUS.RO