Analiză Bloomberg: ”Raportul UE privind corupția primește degetul mijlociu în România”

14-11-2018 17:59

Florin Iordache

Agenția de presă Bloomberg a analizat miercuri gestul obscen făcut de deputatul PSD Florin Iordache în plenul Camerei Deputaților titrând că ”Raportul UE privind corupția primește degetul mijlociu în România”.

Ca urmare a unui raport din partea europenilor care a lovit statul balcanic pentru retrospectivele democratice, vicepreședintele Parlamentului, Florin Iordache, a declarat că guvernul va continua efortul de revizuire a sistemului judiciar.

Schimbările legislative, combinate cu o campanie de înlăturare a procurorilor șefi, au fost în centrul criticilor că România încearcă să ușureze presiunea supra politicienilor care au probleme cu legea.

Într-un discurs în plen, Iordache a criticat deciziile executivului UE, încheind prin ridicarea ambelor degete mijlocii, după ce și-a terminat discursul.

"Vom continua în ciuda opoziției Comisiei Europene", a spus politicianul, care a susținut anul trecut o ordonanță care a declanșat cele mai mari proteste ale României de după căderea comunismului. "Vrem să fim independenți, vrem să luăm deciziile conform constituției noastre și nu din cauza presiunii din alte părți".

Discursul, venit de la un oficial din coaliția de guvernământ din România, a fost cel mai sfidător de până acum. Țara a atras critici din partea UE și a SUA pentru eforturile sale de a submina lupta împotriva corupție într-una dintre cele mai corupte stat ale blocului.

Iordache este un aliat apropiat al lui Liviu Dragnea, liderul Partidului Social Democrat, care a fost blocat din funcția de prim-ministru ca urmare a două condamnări penale și ar beneficia de legile care ușurează pedepsele pentru corupție. Iordache a declarat că parlamentarii și oficiali guvernamentali evaluează dacă vor contesta raportul UE la Curtea Europeană de Justiție.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Bloomberg


VIDEO PROTVPLUS.RO