Alte 67 de cazuri de coronavirus pe nava „Diamond Princess”, unde sunt încă 16 români

Ultima actualizare: 15-02-2020 12:22

Alte 67 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus pe nava Diamond Princess, aflată în carantină în Japonia, a declarat ministrul japonez al Sănătăţii, Katsunobu Kato.

Pe nava aflată în carantină din 3 februarie, din 3.700 de persoane aflate la bord, deja 218 fuseseră depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Statele Unite vor evacua cetăţeni americani în carantină pe o navă de croazieră aflată în Japonia
 

Sâmbătă, SUA a anunţat că urmează să evacueze cetăţenii americani aflaţi la bordul navei Diamond Princess, aflat în carantină în Japonia de la începutul lunii, din cauza epidemiei de coronavirus.

Washingtonul a precizat că va trimite un avion duminică, adăugând că aceste persoane vor trebui să stea în carantină încă 14 zile, la sosirea lor în SUA.

Statele Unite intenţionează să evacueze americanii care se găsesc la bordul pachebotului Diamond Princess, în carantină încă de la începutul lunii februarie în Japonia din cauza prezenţei unor cazuri de coronavirus la bord, a anunţat sâmbătă ambasada SUA, citată de AFP.

Washington a indicat într-o scrisoare adresată cetăţenilor americani prezenţi pe nava de croazieră că intenţionează să trimită duminică un avion, adăugând că aceste persoane vor trebui să respecte apoi o carantină suplimentară de 14 zile, la sosirea în Statele Unite.

Data de plecare a acestui avion în Statele Unite nu a fost specificată, însă scrisoarea, publicată pe site-ul ambasadei Statelor Unite în Japonia, precizează că va ateriza la baza aeriană din Travis, în California.

''Pasagerii vor fi examinaţi pentru detectarea unor eventuale simptome şi lucrăm împreună cu partenerii noştri japonezi pentru a ne asigura că orice pasager care prezintă simptome va primi îngrijirile necesare în Japonia, în cazul în care nu poate lua avionul'', se arată în mesaj.

''Dacă alegeţi să nu urcaţi la bordul acestui avion nu veţi putea reveni în Statele Unite o perioadă de timp'', se precizează în text.
 

Câţi români mai sunt pe nava unde a izbucnit epidemia de coronavirus
 

16 conaționali sunt acum pe ″Diamond Princess″⁣. Primul român depistat cu coronavirus este din județul Argeș.

Românul infectat cu temutul coronavirus lucra la bordul navei Diamond Princess împreună cu soția lui, originară din Republica Moldova.

Cei de la spitalul în care este îngrijit, sub strictă supraveghere, spun că nu are o formă gravă, dar și că refacerea lui depinde, pe lângă tratament, de sistemul său imunitar. Românul s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu mai mulți pasageri.
 

Cât mai durează carantina la bordul navei „Diamond Princess”
 

Puţin peste 3.700 de persoane se aflau iniţial pe navă, la momentul în care aceasta a ajuns în largul Yokohama, în apropiere de Tokyo, însă peste 200 de pasageri au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus şi au fost internaţi. Alţi călători, care sufereau de alte afecţiuni medicale, au fost de asemenea debarcaţi.

Cei care se află încă la bord trebuie să continue carantina prevăzută până la data de 19 februarie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO