Alertă de cod roșu în China, în așteptarea super-taifunului Lekima

09-08-2019 07:01

Alertă de cod roșu în China, în așteptarea super-taifunului Lekima

Autoritățile chineze au emis o alertă de cod roșu, în așteptarea taifunului Lekima, care se apropie de coasta estică.

Lekima face acum ravagii în Taiwan, curenții de aer înregistrând viteze chiar și de 190 de kilometri pe oră. Taifunul este așteptat să ajungă sâmbătă în provincia chineză Zhejiang, informează BBC.

Forțe de intervenție au fost trimise în Zhejiang pentru a acorda sprijin populației, iar în Shanghai mii de oameni au fost avertizați că trebuie să evacueze zona. Alte două provincii sunt și ele în stare de alertă.

Dar Lekima nu este singurul taifun activ acum în vestul Pacificului. Mai spre est, Krosa devastează Insulele Mariane de Nord și Guam, se deplasează spre nord-vest și ar putea lovi Japonia săptămâna viitoare.

Lekima, al nouălea taifun activ anul acesta, s-a transformat miercuri într-un super-taifun. În nordul Taiwanului, el a dus la anularea zborurilor, iar instituțiile și școlile au fost nevoite să se închidă. Peste 40.000 de locuințe au rămas fără curent electric, iar calea ferată de mare viteză de pe insula a avut și ea de suferit, la nord de orașul Taichung.

Agenția de meteodorogie chineză a anunțat că e de așteptat ca Lekima să mai scadă din forță până ajunge la coastă. China are un sistem de alertă format din patru culori, roșu anunțând fenomenele meteo cele mai puternice.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO