"Vom lupta cu crestinii si lacheii lor". Cine este noul sef Al-Qaida

Ultima actualizare: 25-06-2012 09:54
Saifal Adel

Saifal Adel - ce are ca nume de razboi Abu Saif -  este unul din fondatorii gruparii teroriste al-Qaida. A fost, impreuna cu Osama, cel care a pus la cale atentatele teroriste de la 11 Septembrie si a fost numit provizoriu seful gruparii al-Qaida.

Saifal Adel este egiptean si  a ajutat gruparea terorista in punctele sale cheie, aducand forte proaspete din Egipt.

A colaborat foarte bine cu fostul adjunct al lui Osama, Ayman al Zawahiri, insa cu toate astea, Saifal nu va ramane liderul al-Qaida, ci doar ocupa aceasta pozitie pana cand Muhammad Mustafa Yamni, care locuieste in prezent intr-o tara africana, va ajunge in Pakistan sau Afganistan, unde se ascunde nucleul gruparii teroriste.

Dupa moartea lui Osama bin Laden, gruparea terorista a amenintat America, dar si pe aliatii sai, cu atentate teroiste fara precedent.

Al-Qaida catre tarile arabe: Ridicati-va si mergeti pe urmele lui bin Laden

"Evenimentele care afecteaza lumea araba nu sunt decat un fruct printre fructele pe care Jihadul le-a recoltat si in care seicul (Osama bin Laden) a jucat un rol de prim-plan", afirma  Al-Qaida in Maghrebul Islamic in mesajul sau, deplangand moartea liderului Al-Qaida.

"Nu il plangeti (...) ridicati-va mai degraba si mergeti pe urmele lui (...), ridicati-va si contracarati agresiunea americana sionista injusta cu toata puterea si energia voastra", adauga aripa regionala a retelei islamiste, in mesajul sau difuzat pe forumuri care fac apel la razboiul sfant.

"Noi vom urma pasii lui, cu determinare si onestitate, vom lupta cu crestinii si lacheii lor, evreii si siitii lor, apostatii si oamenii lor, pentru ca Allah sa judece intre noi si ei", conchide AQMI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO