Acuzații grave: tinere, vaccinate anti-Ebola doar dacă întrețin relații sexuale la schimb


Ultimul update: Marti 12 Februarie 2019 12:09
Data publicarii: Marti 12 Februarie 2019 12:00
Categorie: Stiri externe
femeie, abuz, plans

Programul de vaccinare împotriva Ebola din Congo, o campanie fără precedent, este umbrit de acuzații șocante lansate de zeci de tinere.

Din luna august și până în prezent, au fost raportate 811 cazuri de Ebola, iar 510 de persoane au murit.

Drept urmare, autoritățile din Republica Democrată Congo, ajutate de Organizația Mondială a Sănătății, au demarat o campanie de vaccinare fără precedent, iar aproape 80.000 de persoane au fost imunizate, evitându-se astfel numeroase victime.

Cu toate acestea, succesul acestui program este umbrit de suspiciunea că zeci de femei au fost exploatate. Tinerele s-au plâns că angajații din sănătate le-au cerut să întrețină relații sexuale cu aceștia, dacă vor să fie vaccinate.

Ministrul Sănătății din Congo spune că investighează aceste plângeri ”foarte serios” și le-a cerut oamenilor să îi denunțe pe cei care apelează la șantaj.

Cazurile au ajuns și în atenția Organizației Mondiale a Sănătății.

”Continuăm să lucrăm pentru a ne adapta acestui context social, politic și economic delicat. Am pus accentul pe faptul că serviciile anti-Ebola sunt gratuite. Vom continua să luăm măsuri pentru a preveni astfel de incidente. Mereu e loc de mai bine”, a declarat Tarik Jasarevic, purtător de cuvânt al OMS.

 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO