Activista de mediu Greta Thunberg, primită ca o vedetă internațională în gara din Glasgow

Ultima actualizare: 31-10-2021 13:19

Activista de mediu Greta Thunberg a sosit la Glasgow înainte de summitul COP26, unde liderii mondiali vor discuta despre cum să abordeze criza climatică.

În vârstă de 18 ani, tânăra suedeză a salutat în fața camerele de luat vederi, în timp ce încerca să pătrundă prin mulțimea de oameni din Gara Centrală din Glasgow sâmbătă seara.

 

Potrivit Sky News, ea s-a dus în Scoția după ce a dezvăluit că nu a fost invitată „oficial” la summit. În ciuda faptului că a fost înconjurată de zeci de polițiști și alți activiști de mediu, Greta nu a părut să fie deranjată.

 

Conferința internațională începe oficial în 31 octombrie, urmată, luni, de un summit cu 120 de demnitari și șefi de stat.

La începutul acestei luni, Greta Thunberg a acuzat guvernul britanic că este un „răufăcător climatic”. Ea a spus că Marea Britanie, la fel ca multe alte țări, se angajează în ceea ce ea a numit „contabilitatea creativă a carbonului”, în care emisiile de la combustibilii fosili exportați sau transportul internațional și aviația nu sunt luate în considerare.

„Mi se pare foarte ciudat că ei sunt cei la care ar trebui să ne uităm acum, sunt în mod obiectiv unul dintre cei mai mari răufăcători climatici, ceea ce mi se pare foarte ciudat”, a spus Thunberg pentru Sky News.

Însă un purtător de cuvânt al guvernului a spus: „Având în vedere că Regatul Unit a redus emisiile mai repede decât orice altă economie majoră în ultimele trei decenii și că suntem prima țară care a legiferat pentru a ajunge la zero până în 2050, ne susținem afirmația că suntem lideri în lupta împotriva schimbărilor climatice”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO