Acrobatii pe cer in prima zi a summitului G7. Declaratie comuna impotriva terorismului a liderilor lumii


Ultimul update: Marti 30 Mai 2017 07:03
Data publicarii: Sambata 27 Mai 2017 08:26
Categorie: Stiri externe

Pozitia divergenta a noului presedinte american a blocat un acord in privinta altor doua subiecte importante de pe agenda: comertul international si protectia mediului. Summitul de la Taormina continua si duminica.

Prima zi a summitului G7 s-a incheiat cu un concert de muzica simfonica in amfiteatrul antic de la Taormina si cu un dineu oferit de gazde celor mai puternici oameni din lume.

Tot in onoarea lor, un escadron de avioane de lupta italiene a facut acrobatii, desenand pe cer steagul Italiei.

Cei sapte sefi de stat si de guvern au pozat zambind in amfiteatrul din mica statiune balneara siciliana inainte de a se indrepta, pe jos, catre locul summitului.

Trisha Thomas, corespondent AP: "Premierul britanic Theresa May a primit condoleante de la unii dintre colegii ei, dupa teribilul atac terorist de la Manchester, Anglia. Dupa ore de lucru in spatele usilor inchise, au ajuns la o conluzie, o declaratie comuna privind terorismul, mai precis combaterea terorismului si extremismului pe internet."

Theresa May: "Nu va lasati pacaliti, batalia se muta de pe terenul de lupta, pe internet. Ne dorim de la companii sa dezvolte instrumente pentru a identifica si indeparta automat materialele daunatoare. Mai ales, vreau sa anunte continutul malefic autoritatilor si sa blocheze utilizatorii care il raspandesc."

Nu s-a ajuns insa la un acord asupra altor doua subiecte importante de pe agenda summitului - comertul international si acordul pentru mediu de la Paris.

Donald Trump nu crede ca schimbarea climatica este rodul activitatii umane si a declarat in mod repetat ca Acordul de la Paris, care ar trebui sa limiteze emisiile de gaze cu efect de sera, influenteaza negativ economia.

In timp ce liderii lor discutau aceste probleme spinoase, sotiile lor au luat pranzul la Catania si au survolat vulcanul Etna cu elicopterul.

VIDEO PROTVPLUS.RO