Accident la Cirque du Soleil. Un artist a cazut in timpul unei reprezentatii si a fost spitalizat


Ultimul update: Miercuri 06 Noiembrie 2013 07:05
Data publicarii: Duminica 03 Noiembrie 2013 12:54
Categorie: Stiri externe

Un artist al companiei canadiene Cirque du Soleil a cazut in timpul spectacolului de vineri, cand prezenta publicului numarul intitulat "Roata mortii", si a fost spitalizat, iar starea lui este stabila.

Spectacolul "Zarkana" a avut loc la Las Vegas, vineri noapte.

In jurul orei 19.00 (ora locala), barbatul prezenta publicului numarul "Roata mortii", cand a alunecat si a cazut de pe roata. Numarul implica doi artisti care fac acrobatii in interiorul unor roti in continua miscare, la mare inaltime.

Dupa accident, spectacolul a fost intrerupt, iar barbatul ranit a fost transportat imediat la University Medical Center din Las Vegas. Ranitul este in stare stabila si va fi externat in cateva zile.

Accidentul a avut loc la cateva luni distanta de un altul, care din nefericire a fost mortal.

In iunie, tot la Las Vegas, acrobata Sarah Guyard-Guillot, care avea 31 de ani, a cazut de la inaltimea de 28 de metri dupa ce i s-a desprins cablul de siguranta, in urma ascensiunii prea rapide, si a murit.

In urma cu cateva zile, Administratia pentru sanatate si siguranta la locul de munca din Nevada (OSHA), care a citat Cirque du Soleil pentru sase capete de acuzare, a amendat compania cu peste 25.000 de dolari.

Amenda a fost stabilita dupa ce au fost facute publice rezultatele anchetei, potrivit carora acrobata a murit din cauza faptului ca nu a fost antrenata suficient in privinta folosirii echipamentului.

Totodata, Cirque du Soleil nu a indeplinit toate standardele de siguranta, potrivit aceluiasi raport.

O dansatoare de la Cirque du Soleil a murit dupa ce a cazut in gol de la 15 metri
VIDEO PROTVPLUS.RO