A descoperit o bijuterie de acum 500 de ani, în timp ce căuta metale. Cât valorează

Dată publicare: 12-04-2019 11:20
Dată actualizare: 12-04-2019 11:25


Regele Eduard al IV-lea

O femeie a descoperit o bijuterie care i-ar fi aparținut regelui Eduard al IV-lea, în timp ce căuta metale pe un câmp abia arat. Bijuteria ar fi fost făcută în 1485 și ar valora 15.000 de lire (aproximativ 17.000 de euro).

 

Lisa Grace, o căutătoare de metale amatoare, a văzut bijuteria care datează din perioada medievală, în timp ce se plimba pe un câmp din Lincolnshire. Aceasta ar fi aparținut regelui Eduard al IV-lea, scrie Daily Mail.

Potrivit experților, bijuteria seamănă izbitor cu cele purtate de rege în timpul domniei sale, între 1460 și până în 1483. Ar fi fost făcută în secolul al XV-lea și include soarele – emblema personală a lui Eduard al IV-lea. Mai mult, broșa semănă foarte bine și cu o decorațiune care apare într-un tablou cu regele, aflat în Muzeul Calvet din Auvignon, Franța.

Este posibil ca el să fi pierdut obiectul în timpul unei bătălii, în condițiile în care la începutul domniei s-a confruntat cu conflicte politice care aveau loc frecvent în regiune.

„Când am găsit bijuteria, nu era adânc îngropată în pământ, mai ales că solul abia fusese arat. La început m-am întrebat: „Ce naiba e asta?” Apoi mi-am sunat niște prieteni și am aflat cât de specială e”, a declarat Lisa Grace.

Potrivit specialiștilor, broșa ar costa între 10 și 15.000 de lire.

„Bijuteria seamnănă cu una care apare într-un renumit portret al regelui Eduard”, a explicat un expert.

Cu toate acestea, ar putea să fi aparținut unui apropiat de-al regelui.

Puteți vedea bijuteria aici.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO