78 de zboruri Lufthansa au fost anulate în timpul grevei.

Dată publicare: 30-07-2008 01:00
Dată actualizare: 20-09-2012 08:18
Sursa: Reuters


Lufthansa

Lufthansa a anulat, miercuri, în a treia zi de grevă a personalului la sol şi de zbor, 78 de zboruri dintre cele 2.000 operate zilnic.

Compania aeriană care ocupă locul 2 în Europa a anunţat că vor fi afectate, cursele interne şi europene, iar nouă aeronave vor fi reţinute la sol pentru că nu au putut fi pregătite de zbor.

Operatorul a mai anunţat că, vor fi anulate unele zboruri pe distanţă mare in timpul acestei greve, inclusiv trei zboruri de la Frankfurt şi unul de la Munchen. Pasagerii vor fi redirecţionaţi către alte curse operate de companie sau de unii parteneri Star Alliance. 

Protestele angajaţilor Lufthansa - peste 5.000 de membri ai sindicatului Verdi - au început luni.
Sindicatul Verdi, format din cira 50.000 de angajaţi la sol şi cabină, doreşte majorări de salarii de 9,8%, Lufthansa este dispusă să ofere doar 6,7%.

Operatorul aerian a făcut apeluri repetate către Verdi pentru reluarea negocierilor şi încetarea protestelor, însă acesta nu a anunţat dacă va face o nouă ofertă salarială.

Analiştii estimează că o zi de grevă va aduce companiei aeriene costuri de cinci milioane de euro (7,87 milioane de dolari).

Sursa: Reuters


VIDEO PROTVPLUS.RO