6 fraţi au trăit aproape un deceniu în pivniţa casei, crezând că a venit sfârşitul lumii

15-10-2019 23:00

O familie a fost găsită după ce a petrecut nouă ani în pivnița unei ferme din provincia olandeză Drenthe, așteptând sfârșitul lumii.

Grupul, format din 6 persoane, a fost descoperit după ce unul dintre aceștia, în vârstă de 25 de ani, a mers să consume bere la un bar local.

În urmă cu 10 zile, bărbatul „a comandat și a băut cinci beri de una după alta”, potrivit proprietarului, Chris Westerbeek. „Era speriat, cu părul lung și încurcat. A spus că a fugit și că avea nevoie de ajutor”, a adăugat acesta.

Proprietarul barului a declarat pentru ziarul local Dagblad van het Noorden că bărbatul i-a spus că are frați și surori mai mici care trăiesc în pivniță și că el nu a mai ieșit afară din pivniță de nouă ani, potrivit The Guardian. 

Poliția din Drenthe a confirmat că a vizitat o casă dintr-un sat din apropiere de Ruinerwold, după ce „au fost avertizați cu privire la condițiile de viață ale unei familii.”

Șase adulți au fost găsiți în pivniță și îngrijiți, în timp ce un bărbat de 58 de ani care închiriase ferma a fost arestat pentru că nu a acceptat să coopereze.

Câțiva vecini din sat au declarat pentru RTV Drenthe că au văzut o singură dată un bărbat cu o mașină Volvo veche pe proprietate și au presupus că locuiește acolo singur. Un alt vecin a spus că au văzut copii mici acolo cu câțiva ani în urmă și  că a auzit mai multe zgomote la fermă, chiar și atunci când omul lipsea.

În timp ce mass-media olandeză a declarat că grupul este o familie, un purtător de cuvânt al poliției a refuzat să confirme relația exactă sau că tatăl tinerilor adulți se află printre ei, spunând că ancheta este în desfășurare.

„Preocuparea noastră principală este pentru membrii familiei. Ceea ce s-a întâmplat exact în fermă nu este încă foarte clar. Explorăm toate scenariile posibile”, a declarat poliția.

Presa olandeză a declarat că grupul nu a avut contact cu lumea exterioară și a trăit o viață autosuficientă, cultivând legume și crescând o capră și câteva gâște.

Proprietarii fermei, Klaas și Alida Rooze, au declarat: „Nu știam absolut nimic despre asta. Am închiriat casa de ani buni unui individ și acum aflăm că un bărbat locuia acolo cu copii. Nu avem idee cine poate fi. "

Primarul local, Roger de Groot, a declarat, într-o conferință de presă: „Pentru moment, poliția are o mulțime de întrebări fără răspuns", a spus el, adăugând că majoritatea membrilor familiei par să nu fie înregistrați la autoritățile locale.

Sursa: Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO