40 de teroriști ISIS, cu pașaport german, capturați în Siria


Ultimul update: Marti 19 Februarie 2019 23:24
Data publicarii: Marti 19 Februarie 2019 23:02
Categorie: Stiri externe
Luptatori jihadisti

Aproximativ 40 de luptători ai grupării Stat Islamic care au paşaport german se află sub controlul kurzilor în Siria, au anunțat, marți, autorităţile germane.

Indivizii respectivi au fie doar cetăţenie germană, fie dublă cetăţenie.

Autorităţile nu deţin în prezent informaţii precise despre datele personale şi domiciliile lor, iar numărul persoanelor cu paşaport german aflate în această situaţie ar putea creşte, scrie Agerpres.

Conform unor surse citate de dpa, autorităţile germane şi-au îndreptat atenţia spre aproximativ 100 de indivizi cu legături cu Statul Islamic, printre care femei şi zeci de copii. Identitatea a circa 60 de persoane este în mare parte lămurită, chiar dacă nu este complet sigură.

Germania a emis mandate de arestare împotriva a 18 din cei 40 de membri identificaţi ai Statului Islamic care sunt deţinuţi în zone controlate de kurzi.

Majoritatea informaţiilor despre aceştia provin de la serviciile germane de informaţii, conform surselor citate de dpa.

Preşedintele american Donald Trump le-a cerut sâmbătă statelor europene să repatrieze şi să trimită în judecată peste 800 de luptători străini aflaţi în detenţie în Siria. În caz contrar, a avertizat Trump - care intenţionează să retragă trupele americane din Siria -, SUA vor fi obligate să-i pună în libertate pe aceşti luptători. Ei nu se află în custodia armatei americane, ci sub controlul kurzilor.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Sursa: Agerpres

Semnificația numelui bebelușului miresei ISIS care vrea să se întoarcă în UK
Mireasa ISIS care a fugit din UK a născut în Siria. Ce pedeapsă riscă
Mireasa ISIS care a fugit din UK a născut în Siria. Ce pedeapsă riscă
VIDEO PROTVPLUS.RO