149 de femei şi copii răpiţi de Boko Haram, salvaţi. Ce le-au făcut jihadiştii

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
militari nigerieni
AFP

Armata nigeriană a anunţat duminică salvarea în ajun a 149 de femei şi copii ţinuţi ostatici de organizaţia teroristă islamistă Boko Haram din nord-estul Nigeriei,

 

Trei insurgenţi au fost ucişi şi cinci au fost arestaţi în timpul descinderii militarilor într-o ascunzătoare a Boko Haram din satul Yerimari Kura din statul Borno, a declarat purtătoarea de cuvânt a armatei, Onyema Nwachukwu într-un comunicat.

Cei salvaţi au fost examinaţi medical duminică, a adăugat aceasta.

În timpul unei operaţiuni separate de combatere a terorismului desfăşurate sâmbătă, soldaţii au arestat doi atentatori sinucigaşi în satul Mandanari, tot în statul Borno, conform aceleiaşi surse.

Atacurile grupării teroriste s-au soldat cu cel puţin 20.000 de morţi în nord-estul Nigeriei şi în zonele învecinate, din 2009. Aproximativ 2,5 milioane de persoane au fugit din regiune ca urmare a violenţei.

Boko Haram răpeşte adesea fete şi femei pentru a le păstra ca sclave sexuale sau în căsătorii forţate cu luptătorii săi. Experţii cred că unele dintre sunt forţate să devină atentatori sinucigaşi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO