"Prima retea publica de spionaj". Primele imagini cu noul Facebook, testat si in Romania

Ultima actualizare: 28-01-2013 07:07
review graph search - 3

In timp ce lumea astepta telefonul Facebook, reteaua de socializare a lansat cea mai performanta unealta de spionaj. Si e publica!

Graph Search e infricosator de precis. De ce sa-ti pierzi timpul la o cafea cu prietenii cand poti sa tastezi "Places that my friend X have been to". Afli in jumatate de secunda prin ce zone a calatorit amicul tau din liceul, pe care oricum nu l-ai mai vazut de 5 ani.

Am inceput sa intreb anumiti colegi cand au fost in Spania, Italia sau Statele Unite. S-au uitat cu ochii cat cepele la mine si m-au intrebat de unde stiu, desi eu sunt nou pe aici. In plus nici nu ii aveam la prieteni. Realitatea e ca ei, atunci cand au urcat pozele, au trecut si locul unde au fost facute. Facebook da automat un check-in. Poti sa mergi chiar mai departe in timp si sa cauti "Photos of my friends before 1990". O sa-ti vezi prietenii in scutece.


Daca iti e foame si ai pofta de chinezesc dar nu vrei sa faci experimente, scrii in search bar "Chinese restaurants that my friends like". Asa mergi la sigur, pentru ca ai o recenzie onesta care vine de la cineva pe care-l cunosti.

Daca deja ai prea multi oameni prin lista, Graph Search te ajuta la curatenie. Eu am scris spre exemplu "My friends that like Twilight". La fel de usor poti sa tastezi "manele", "shaorma" ori "Harry Potter". Graph Search iti va lista prietenii imediat si ii poti sterge dintr-un click.

Nu te speria totusi, pentru ca tu ai in continuare optiunea de a ascunde anumite informatii despre tine, ca si pana acum. Ai aceeasi rotita in dreapta paginii, iar la fiecare album ai optiunea ca fotografiile sa fie ascunse de ochii celorlalti.

Daca Facebook ar largi aria de cautare si pe restul internetului, lucreaza deja la asta impreuna cu Microsoft, si ar invia Facebook Stores s-ar putea ca reteaua lui Zuckerberg sa devina in cativa ani coloana vertebrala a internetului. Individul care sta pe internet nu va fi "confundat" cu natia in care traieste. Va avea caracter, ca in viata reala. Iar Facebook va sti sa-i ofere ce vrea fara ca utilizatorul sa ceara. Inceputul lui Web 3.0. Ramane de vazut cum va juca Mark Zuckerberg.

Tie cum ti se pare Graph Search?

Autor: Marian Andrei, reporter iLikeIT, Stirile ProTV

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO