Poti sa stergi totul despre tine de pe internet? "Oamenii nu stiu ce valoare au informatiile lor"

Ultima actualizare: 02-02-2013 07:12
google

Toate site-urile fac un titlu de lauda din cat de usor e sa te inregistrezi. Ce nu-ti spune nimeni este cat de greu poti cu adevarat sa te "stergi" de pe internet.

Internetul s-a infiltrat in zona de comert si in zona sociala mai mult ca niciodata, scrie Business Insider, vorbind despre cum consumatorii sunt tot mai constienti ca datele lor personale devin din ce in ce mai putin ... personale.

Sigur, multe site-uri iti spun clar ca iti vor folosi datele personale pentru publicitate, dar in cazul altora exploatarea se face mult mai subtil.

Ce faci insa daca te-ai saturat intr-o zi si VREI SA STERGI TOT?

Odata ce informatiile tale au ajuns pe internet, pot ele sa dispara la un moment dat? La aceasta intrebare au incercat sa raspunda printre altii reprezentanti ai Facebook si Microsoft la o intalnire publica.

"Sunt inca foarte multi care nu-si dau seama la ce renunta cand se aboneaza la anumite servicii. Nu realizeaza ce valoare e derivata din datele lor".

CE POTI FACE

- Foloseste Google Removal Request Tool - o unealta ce-ti permite sa ceri scoaterea unui anumit continut din cautarile Google

- Sterge conturile. Atunci cand stergi un cont, de cele mai multe ori vei afla ca doar l-ai "dezactivat". Un sfat pentru asemenea situatii este sa stergi orice informatie de pe respectivul site, sa-ti creezi o adresa noua de e-mail, sa directionezi contul acolo, apoi sa-ti stergi acel cont.

- Contacteaza direct site-ul si cere-le politicos sa-ti stearga datele personale

- Foloseste un sotfware precum AVG care sa-ti permita sa blochezi toate metodele prin care browserul de internet iti retine actiunile, setarile, click-urile.

Daca vrei cu adevarat sa fii protejat complet, va trebui sa citesti intotdeauna termenii si conditiile. Dar cine face asta in mod regulat in sistemul nostru pe repede-inainte de a trece prin tot pe internet.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO